Beleş Tepe

Ziraat Türkiye Kupası 3. kademe maçında Beşiktaş, sahasında ağırladığı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor' u 2-1 yenerek bir üst tura yükseldi.

Maçı Beşiktaş'ın cezasından dolayı bayanlar ve 13 yaş altı çocuklar izlediler. Yaklaşık 3000'e yakın çocuk ve bayan taraftar topluluğu İnönü'de adeta şov yaptılar.
 
Beşiktaş maçın 2. dakikasında Veli Kavlak ile öne geçti. Golden sonra herkes bu maç çok farklı biter diye düşündüler ama yanıldılar. Beşiktaş'ta MKE Ankaragücü ile oynanan lig maçında sergilediği kötü-rezalet futbol, bu maçta da maalesef devam etti.
 
Orta saha tamamen rakibin elindeydi. Ve maç boyu Gaziantep B.B. Spor, Beşiktaş'tan daha üstün bir futbol ortaya koydu. Gaziantep B.B.Spor, Bank Asya'da yabancı oyuncusu olmayan tek takım. Beşiktaş ve Gaziantep B.B. Spor, geçen sene de kupada birbirlerine rakip olmuşlardı. Futbolu çirkinleştirmeden, sahaya kazanmak adına çıktılar. Birçok kez gol pozisyonuna girdiler. Gecenin yıldızı Beşiktaş'ın tecrübeli eldiveni Rüştü Reçber'di. Rüştü 90 dakika boyuncu kalesinde devleşti. Gecenin yıldızı Rüştü olduğuna göre, Beşiktaş'ın ne denli futbol oynadığı ortaya çıkıyor.
 
Schuster takımın başındayken rakibe bol pozisyon verilir, rakip kalede de bol gol pozisyonuna girilirdi. 2-3 maçtır Beşiktaş rakibine bol gol pozisyonu veriyor ve gol pozisyonu üretmekte büyük sıkıntı yaşıyor. Quaresma' nın sakatlığı Beşiktaş'ı oldukça etkiledi ama Beşiktaş gibi büyük bir kulübün, bir futbolcu sakatlandı diye asla kötü oynamaya hakkı yoktur.
 
Stada gelen çocuktan, bayanlardan utanmadınız mı ? 90 dakika boyunca onlar hiç susmadan, oldukça başarılı bir şekilde sizleri desteklediler. Sizler ise 90 dakika boyunca koşmazdınız, terlemediniz bile. Ne yaptığınızı bile anlamadınız. Başı boş koyun sürüsü gibi dağıldınız. Üst üste  3 pas yapamadınız. Keşke maça hiç seyirci alınmasaydı. Kızlarımıza, kartaliçelerimize rezil oldunuz. Onlara kendinizi nasıl affettireceksiniz, oturun şimdi onu düşünün. Beleş Tepe'de maç izleyenler gibi, beleş kazandınız bu maçı. Onlar beleş izlediler belki ama, beleş izlemenin de bedeli olarak o soğukta sizleri desteklediler.
 
Carvalhal değişik kadro sisteminde devam ediyor. Her maçta farklı kadro ile bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Bu lig sonuna kadar umarım böyle gitmez. Geçen maçta yer almayan Holosko, bu maçta ilk 11' de başlıyor. Simao o kadar kötü oynuyor ki, halen onunla oynamakta ısrar ediyor. Veli, kanatta oynasa daha fazla verimli olacak. Carvalhal oyunu okumakta, rakibe göre kadro çıkarmakta oldukça acemi. Saha içerisinde işler kötüye gittiğinde ise oyuna müdahaleleri maalesef oldukça yanlış. Bu Carvalhal ile lig zor biter.
 
Çok fazla yazıp hem kendimi kızdırmak, hem de okuyucuları sinirlendirmek istemiyorum. Böyle bir futbolla tur atlamak ancak mucizeyle olur. Mucizenin adı da, Manuel Fernandes.
 
(Tüm kartaliçeleri yürekten alkışlıyorum. Beşiktaş' a ceza verilirken bundan sonra sanırım dikkat ederler. Bizim kartaliçelerimiz de, erkeklerden farksızdır. )
 
Maçın Üçlüsü
1- Tribün Şov (kartaliçeler)
2- Beleş Tepe
3- Gaziantep B.B. Spor
 
 
Yazarın Tüm Yazıları