Belediyelerin kar mesaisi başladı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelerin kar mesaisi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2015 01:32

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı, önceki gece Başkent’te de kendini gösterdi. Kentin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, yağışıyla birlikte Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele mesaisi başladı.

Haberin Devamı

Ankara’da uzun süredir beklenen kar yağışı önceki gece yüzünü gösterdi. Akşam saatlerinde başlayan karla karışık yağmur, gecenin ilerleyen saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı. Dikmen, Şentepe ve Keçiören gibi kentin yüksek yerleri yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza büründü.
Kar nedeniyle sokaklar beyaza bürünürken, Ankaralılar da yeni bir haftaya karla ‘merhaba’ dedi. Yoğun kar yağışının ardından parklar, binalar, otomobiller, cadde ve sokaklar karla kaplanırken Başkent’te güzel görüntüler oluştu. Ankaralılar, Seğmenler Parkı, Kuğulupark gibi yerlerde kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı.
Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri de, aralıklarla devam eden kar yağışının ulaşımı olumsuz etkilememesi için ana arterler ve bazı caddelerde kar küreme ve yol tuzlama çalışması yürüttü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Ankara’da kar yağışı gün bugün de devam edecek.

Haberin Devamı

2 BİN TON TUZ DÖKÜLDÜ

Başkent'te gece başlayan ve sabaha karşı yoğunlaşan kar yağışına karşı, Büyükşehir Belediyesi ekipleri yaklaşık 2 bin ton tuz döküp ana arterleri tamamen trafiğe açık hale getirdi.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, Başkentte kar yağışı ihtimaline karşı günler öncesinden kentin 74 noktasında karla mücadele araçlarının hazır bekletildiğini belirterek, kar yağışı sırasında bu araçlarla ilk müdahalede bulunulduğunu, daha sonra takviye edilen araçlarla birlikte gerekli çalışmaların yapıldığını söylediler.

100 KİŞİLİK EKİP MÜDAHALE ETTİ

Çankaya Belediyesi, pazar akşamı kar yağışının başlamasından itibaren gece boyunca çalışmalarını sürdürdü. Gece 100 kişilik ekip ve unimog, greyder, kepçe, kar küreme ve kamyondan oluşan 45 araçla özellikle Çankaya’nın yüksek kesimlerine müdahale eden belediye, sabah 350 kişilik ekip ve 50 araçla tüm sokaklarda çalışmalarını sürdürdü. Çankaya’da, Dikmen Mürsel Uluç, Karapınar ile Çayyolu Koru Mahallesi’ne ve Çankaya Belediyesi Yıldız Yerleşkesi’ne tuz çadırları kuran belediye, ihtiyacı olan vatandaşların buralardan tuz temin edebileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

YENİMAHALLE’DE 7/24 MESAİ

Yenimahalle Belediyesi karla mücadele ekipleri ilçe ve köy yollarının ulaşıma kapanmaması, için 7/24 mesai yapmaya başladı. 50 kişilik karla mücadele ekibi 3 vardiya halinde kış boyunca çalışacak.
Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde, 15 büyük, 4 küçük kar kürüme aracı, 6 tuzlama aracı ve iş makineleri de ilçe genelinde farklı noktalara konuşlandı.Öte yandan yollarda buzlanmaya karşı Yenimahalle Belediyesi tonlarca tuzu deposunda hazır tutuyor. Aşırı soğukla beraber kar yağışının fazla olması ile oluşan buzlanmayı önlemek için hazır tutulan tuz karla mücadelede yollarda kazaların önüne geçmek için kullanılacak.

ÖNCELİK OKULLARA VERİLDİ

Haberin Devamı

Mamak Belediyesi ekipleri de kar yağışının ardından cadde, sokak ve kaldırımlarda kar küreme çalışmaları yürüttü. Çalışmalarda öncelik okullara verilirken ana arterleri temizleyen ekipler, otobüs güzergâhlarını ulaşıma açık hale getirdi.
Kepçe ve greyderlerle karlar temizlenirken bir yandan da buzlanmanın önlenmesi için tuz atma çalışmaları yapıldı. Mamak Belediyesi tuzlama çalışmalarının yanı sıra 13 adet elden tuzlama aracı, 1 adet tuzlama kamyonu, 2 adet hem önden hem arkadan tuzlama, 5 greyder, 12 adet önden küremeli traktör kepçe ile müdahale etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!