Belediyelere referandum uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Belediyelere referandum uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2016 00:13

BAŞBAKAN Binali Yıldırım başkanlığında önceki gün toplanan MYK’da belediyelerde devam eden projeler, vaatlerin yerine getirilmesi ve halkın memnuniyetiyle ilgili yapılan kapsamlı anket ele alındı.

Haberin Devamı

Hangi belediyelerde memnuniyetsizlik olduğunun araştırılırken, çalışmanın ardından belediyelere uyarı yapılması bekleniyor. Yıldırım başkanlığında toplanan MYK’da AK Parti Yerel Yönetimler Genel Başkanı Erol Kaya, AK Partili belediyelerin yanı sır kayyum atanan belediyeleri de kapsayan, “belediye hizmetleri, projeler, vaatlerin gerçekleşme oranı, nerelerde memnuniyetsizlik var” gibi konularda sunum yaptı.

Erol Kaya toplantıda, belediyelerle ilgili yapılan memnuniyet anketinin ayrıntılarını paylaştı. Toplantıda, memnuniyetsizlik olan, vaatlerini yerine getirmeyen belediyelerin referandum öncesinde uyarılması kararı alındı.

TECRÜBELERİ YOK
Toplantıda, başkanları tutuklu olan belediyelerin durumu da değerlendirildi. Erol Kaya sunumunda, kayyum atanan belediyelerdeki hizmetler ve vatandaşın beklentilerine yer verdi. Toplantıda, kayyum atananların kamu yönetiminden geldikleri, bu nedenle yerel yönetim konusunda tecrübeleri olmadığı tespiti yapıldı. Bu nedenle özellikle batı illerinden bazı belediyelerin buralarla irtibat halinde olarak kurumsal ve hukuki destek sağlaması gerektiği ifade edildi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!