Belediyeevleri Mahallesi Çankaya oluyor

Güncelleme Tarihi:

Belediyeevleri Mahallesi Çankaya oluyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2017 11:55

Belediyeevleri Mahallesi Çankaya oluyor

Haberin Devamı

ADANA'nın merkez Çukurova İlçe Belediye Başkanı Soner Çetin, 7 bin hak sahibini ilgilendiren ve 6 milyar liralık yatırımla 16 bin konut yapılması planlanan Belediye Evleri Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi tamamlandığında, mahallenin adını 'Çankaya' olarak değiştireceklerini söyledi.
Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanan Projesi için bilgilendirme toplantısı yapıldı.  Başkan Çetin, "Kentsel dönüşüm alanında işyeri ve konut olarak 7 bin 200 hak sahibi var. Taşınmazların durumu ve hak sahipleriyle ilgili çalışma tamamlandı ve konutların projeleri hazırlandı. Zemin etüd çalışmaları yapıldı. Bu 6 milyarlık yatırım bizi çok heyecanlandırıyor" dedi.
'EN MUTLU OLDUĞUM GÜN'
Sampaş firmasıyla yürütülecek projenin ayrıntılarını paylaşan Soner Çetin, şunları kaydetti:
"Hak sahipleri ile 15 gün sonra projenin ayrıntılarını paylaşacağız. Öncelikle Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza ve eski bakanımız Fatma Güldemet Sarı'ya teşekkür ediyorum. Göreve geldiğim günden bu yana takip ettiğim proje onaylandığı için belediye başkanlığımda en mutlu anımı yaşıyorum. Etaplar halinde dönüşüm yapılacak. Sözleşmeler yapılıp tahliyeler başlayınca hak sahiplerine kira ve taşınma yardımı yapılacak. Tahliyelerden itibaren 24 ay içinde proje tamamlanacak. Yaşanabilir ve çağdaş bir kent yaratıyoruz. Adana'nın incisi olacak. Görev sürem bitmeden hak sahiplerine konutlarını teslim etmek en büyük hayalim. Mahallenin adının değiştirilmesi isteniyor. İnşallah bu doğrultuda oranın adını Çankaya olarak değiştireceğiz."

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!