Belediyeden para almıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden para almıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 10:31

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, güven ve aile ortamı ile takım olarak yıllardır istikrarlı bir görüntü sergilediklerini söyledi.

Antalya'da düzenlenen UEFA Pro-lisans kursunda soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, oyun anlamında her geçen yıl daha iyi noktalara geldiklerini belirtti. Geçen yıl rakip ceza sahasına az giren bir takım olduklarına dikkati çeken Avcı, “Bu yıl daha ofansif oynuyoruz. Bir takım şanssızlıkları yaşamasaydık daha fazla puanımız olabilirdi” dedi.

Ligde zaman zaman inişli çıkışlı bir grafik sergilediklerini ifade eden Avcı, sakat oyuncular takıma döndüğü zaman takımdaki rekabet ortamının artacağına dikkati çekerek, ligin keyifli takımlarından biri olmaya devam edeceklerini vurguladı.

Türk futbolunun son dönemlerde büyük bir gelişim gösterdiğinin altını çizen Avcı, “Trabzonspor'un eski günlerine dönmesi, Bursaspor'un ligin zirvesinde yer alması ve diğer Anadolu takımlarının enteresan sonuçlar alması Türk futbolunun geliştiğini gösteriyor. Bu beni çok mutlu ediyor” diye konuştu.

Güven ve aile ortamı ile takım olarak istikrarı sağladıklarını anlatan Avcı, “Uzun zamandır belirli bir oyuncu profili ile çalışıyoruz. Benim tanıdığım oyuncular ile devam etmemiz bizi bir yerlerde daha sağlıklı bir biçimde tutuyor” diye yanıtladı.
Takımın istikrarlı bir şekilde her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden Avcı, şöyle devam etti: “Biz istikrarımızı sürdürürken sürekli duvara çarpıyoruz. Eşiği atlayamıyoruz. Eşiği atlamak için oyunun skorunu değiştirecek kaliteli oyunculara ihtiyacımız var. Dinamik yapıyı oluşturmak ve kaliteyi artırmak için transfer yapacağız. Kafa yapısı düzgün oyuncuları kadromuza dahil edeceğiz. Ayrıca kulübün menfaatleri doğrultusunda transfer tekliflerine de açığız. Bize gelen resmi bir teklif yok, olursa değerlendiririz.”

Türk antrenörlerinin son yıllarda önünün açıldığını belirten Avcı, Türkiye'ye eğitim vermeye gelen yabancı antrenörlerin Türk antrenörlere övgü dolu sözler söylediklerini anlattı. Avcı, Türk antrenörleri, kendilerine düzgün bir ortam ve daha istikrarlı yönetici topluluğuyla çalışma fırsatı verilirse daha fazla üreteceklerine inandığını kaydetti.

Avcı, kulüplerin gelir düzeyinin arttığını, ligde geçen seneki puanı almaları halinde yaklaşık 10 milyon TL daha fazla kazanacaklarını bildirdi. “Tamamen kendi içinde yoğrulan bir takımız” diyen Avcı, “Belediyeden asla para almıyoruz. Adımız belediye olduğu için insanların bilinçaltında böyle bir şey oluşuyor” dedi.

Seyircili takımlarda görev yapmak istediğini belirten Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin de bu konuda çalışmaları olduğuna değindi. Kendilerine “Bozbaykuşlar” adını veren üniversiteli bir grubun bu yılki maçlar için kombine bilet aldığını ve bunun da kendilerine keyif verdiğini dile getiren Avcı, Başakşehir'de yapılan statta 3-5 bin bilinçli seyircinin takımı daha da harekete geçireceğine inandığını sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!