Belediyeden okul sporlarına destek

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden okul sporlarına destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:46

Belediyeden okul sporlarına destek

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi Spor Müdürlüğü tarafından, kentte sporun gelişimi ve gençlerin spora yönlendirilmesi amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak okulların katılacağı salon sporları turnuvası gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda kentte görev yapan beden eğitimi öğretmenleri ile Belediye Başkanı Sami Aydın kütük evde bir araya geldi. Toplantıya Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, "Milli Eğitim Bakanlığına mensubuz ama son zamanlarda hep öğretime yöneldik, eğitimi ihmal ettik. Hem bakanımız İsmet Yılmaz'ın talebi hem de hükümetimizin isteği ile eğitime biraz daha ağırlık vermeye gayret ediyoruz. Onun için ilimizde birçok sosyal proje yapıyoruz. Gençleri zararlı alışkanlıktan kurtarmanın bir yolunun da spor olduğunu biliyoruz. Bu sebeple bizle iş birliği yapmak isteyen her kurumla iş birliği protokolü yapıyoruz" dedi.

Milli Eğitimin önemine değinen Belediye Başkanı Sami Aydın ise, "Milli eğitimin önemi hiçbir bakanlıkla kıyaslanamaz. Son yıllarda milli eğitim alanında önemli çalışmalar yapılıyor. Geçmişte şartların zorluğu nedeniyle öğretmenler ek iş yaparlardı bugün bunlara şahit olmuyoruz. Bana göre üniversite sınavında en yüksek puan öğretmenliklerde olmalı özlük hakları konusunda en iyi olması gereken meslek öğretmenlik" dedi. Başkan Aydın, çocukların, gençleri spora yönlendirecek çalışmaların önemine değinerek, "Voleybol ile başlayan geleneksel olmasını hedeflediğimiz turnuvamız yapılacak. Eksiklerinizin olduğunu biliyoruz ve sizlere elimizden gelen yardımı yapmaya çalışacağız. Geçen yıl çok sayıda okulumuzun çevre düzenlemesi yapıldı. Aynı zamanda sayın bakanımızın bu konuda bize açık çeki var. Eksiği olan okulların eksiklerini de tamamlamaya çalışıyoruz. Sporda tesis konusunda önemli gelişmeler var. Özellikle kapalı spor salonları konusunda eksiklikler olduğunu duyuyoruz. Bu noktada Karşıyaka Bölgesi’nde sporun her çeşidini içine alan bir spor kompleksi yapmayı hedefliyoruz. Sivas her alanda olduğu gibi spor anlamında da gelişmeye devam edecek. Sivasspor'un gelecek sezon Süper Ligde olacağına inanıyoruz. Öte yandan Belediyesporun play-off şansı devam ediyor. Onu da 1'inci Lige çıkarmayı hedefliyoruz. İnşallah sizlerin özverisi bizlerin de katkısıyla Sivas daha da iyi yerlere gelecektir diye ümit ediyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!