Belediyeden öğrencileri toprakla buluşturan kamp

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden öğrencileri toprakla buluşturan kamp
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 14:23

Belediyeden öğrencileri toprakla buluşturan kamp

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye ilçesinde, belediyenin 'Eğlenerek üretiyoruz' sloganı ile başlattığı kamp projesi öğrencileri toprakla tanıştırıyor. Kampta her hafta 20 öğrenci bahçe çapalayıp, domates, biber, patlıcan ve salatalık üretip, çeşitli sosyal aktivitelere katılıyor.
Burhaniye Belediyesi geçen yıl öğrencileri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve paylaşım kültürünü öğrenmeleri sağlamak için "Eğlenerek üretiyoruz" adı altında proje hayata geçirdi. Geçen yıl başlayan projeye bu yıl da devam edildi. Yedi hafta süren proje kapsamında 20'şer kişilik gruplar halinde ilçedeki okullarda öğrenim gören yedinci sınıf öğrenciler, Balıkesir Üniversitesi Burhaniye Meslek Yüksekokulu Yatakhanesi'nde konaklayıp, Orjan Tatil Sitesi yakınındaki belediyeye ait tarlalarda kamp öğretmeni Ömer Özkan eşliğinde domates, biber, patlıcan ve salatalık yetiştirip, çapa yapan, ot toplayan öğrenciler bir yandan da çeşitli sosyal aktivitelerle keyifli vakit geçiriyor. Burhaniye Kaymakam Hüseyin Öner ve AK Partili Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal kampı ziyaret ederek, öğrencilerle bir süre sohbet etti.
Kaymakam Hüseyin Öner projeye Burhaniye İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün de destek vermesi gerektiğini belirtip, "Burada öğrenciler, paylaşım kültürü yaşıyorlar. Sosyal aktivitelere katılıyorlar. Projeye emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal da geçen yıl başlanan projeden olumlu sonuçlar aldıklarını vurgulayıp, "Öğrenciler burada sebze yetiştirmeyi, çapa yapmayı öğreniyorlar" dedi.
Öğrenciler de, kampa katılmaktan çok mutlu olduklarını söyledi. Öğrencilerden Şevval Bitmez,"Kampta çok eğleniyoruz. Organik sebze nasıl üretilir onu öğreniyoruz. Çok güzel" dedi. Eda Öngel de,"Kampa ilk gelişim. Burada ayağımız toprağa basıyor. Hem üretiyoruz. Hem de eğleniyoruz" diye konuştu. Öğrencilerden Murat Tuna ise kampa katılmanın çok güzel olduğun belirtip, keyifli vakit geçirdiklerini söyledi. Bir başka öğrenci Mustafa Erol Erdoğdu da "Bu kampı çok sevdim. Her gün denize de giriyoruz. Çapa yapıyoruz. Çok memnunum" dedi.
Öğrencilerin yetiştirdiği ürünlerin satışına önümüzdeki günlerde satışına başlanacağı belirtildi.
Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!