Belediyeden öğrencilere hediye kitap

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden öğrencilere hediye kitap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2018 11:35

Belediyeden öğrencilere hediye kitap

Haberin Devamı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - KUMLUCA Belediyesi tarafından açılan futbol ve basketbol yaz spor okullarına katılan 600 öğrenciye kitap dağıtıldı.

Kumluca Belediyesi tarafından açılan futbol ve basketbol yaz spor okulları antrenmanlarına başladı. Kumluca Belediye Başkanı Yusuf Göven ve Ak Parti ilçe Başkanı Arif Yavuzer futbol ve basketbol okullarını ziyaret etti. Bir süre antrenmanları izleyen Başka Göven, öğrenciler ve aileleriyle sohbet etti.

Çocukları spor çatısı altında ahlaklı, dürüst birer insan olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yılda yaz spor okulları açtıklarını kaydeden Yusuf Göven, futbolda Kumluca merkez, Mavikent ve Adrasan mahallelerinde öğrencilerin eğitim alacağını, Beykonak ve Mavikent mahallelerinden taşımalı öğrencilerin katılacağını ifade etti. Göven, basketbolda ise ilçe merkezindeki spor salonunda öğrencilerin yaklaşık 2 ay süreyle spor eğitimi alacaklarını belirtti.

Yaz spor okullarına katılan tüm öğrencilere belediye olarak forma hediye ettiklerini ve öğrencilerin antrenman sahalarıyla spor salonunda servislerle taşınacağını kaydeden Başkan Göven, “Önceki yıllarda yaz okullarında bir ilk yaparak öğrencilerimize kitap dağıtmıştık. Spor ve kitap hayatımıza girerse geleceğimiz olan gençlerimiz daha iyi yetişecek. Bu yıl da öğrencilerimize kitap dağıtıyoruz. Öğrencilerimiz hem spor yapacak hem de kitaplarını okuyacak. Yaz spor okulu bitiminde kitapların özetini çıkaran öğrencilere top hediye edeceğiz. Eğitimimizi kitapla başlayıp top ile bitireceğiz" dedi.

Çocukların eğitimi konusunda anne babalara da iş düştüğünü vurgulayan Başkan Yusuf Göven, "Çocuklarımızı internet bağımlılığından kurtarmak için bu tür aktivitelere önem veriyoruz. Rekor bir katılım var. Yaz tatillerinde öğrencilerin spor yapmaları ve eğlenmeleri önemli. Ancak onları kitap okumaya da teşvik etmeliyiz. Bu konuda aileler de çocuklara örnek olmalı" diye konuştu.

Belediye Başkanı Yusuf Göven ve Ak Parti İlçe Başkanı Arif Yavuzer daha sonra yaş gruplarına göre öğrencilere kitap dağıttı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!