Belediyeden 'Masalını getir, hediyeni götür' yarışması

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Masalını getir, hediyeni götür yarışması
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:28

Belediyeden 'Masalını getir, hediyeni götür' yarışması

Haberin Devamı

Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, (DHA)- ÇANKIRI Belediyesi’nin somut olmayan kültür mirasının tespiti ve yaşatılması için düzenlediği 'Yöresel Masal Yarışması' devam ediyor.

Masalını Getir Hediyeni Götür (Bana Bir Masal Anlat Nine, İçinde Çankırı Olsun) sloganı ile Çankırı il sınırları içerisindeki merkez, ilçe ve köylere duyurulan yarışmaya çocuklar ve okullar yoğun ilgi gösteriyor.  Annesini, ninesini, dedesini koluna takan çocuklar, masalları ile birlikte Belediyenin yolunu tutuyor. Belediyenin düzenlediği 'Yöresel Masal Yarışması'na ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm öğrenciler katılabiliyor. Yarışmaya katılan öğrenciler, dedelerinden ninelerinden veya diğer büyüklerinden dinleyerek öğrendikleri masalları yazılı olarak 12 Mayıs 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar Çankırı Belediyesi 5. Kat Çocuk Meclisi’ne teslim edecek. Masalını getiren öğrencilere hediye de verilecek.

Toplanan yerel masalların Halk Bilimci jüri üyeler tarafından değerlendirileceği yarışmada; öğrencilerin dışında okulları ve öğretmenleri de ödüller bekliyor.  İlk 3’e giren öğrencilere ve onların sınıf öğretmenleri ile Türkçe öğretmenlerine dizüstü bilgisayar, en çok yöresel masal getiren okula dizüstü bilgisayar ve projeksiyon hediye edilecek. Yarışmada 1. seçilen öğrencinin eğitim gördüğü okulun da bir eğitim projesi gerçekleştirilecek.

DİNÇ: KAZANAN YİNE ÇOCUKLARV E ÇANKIRI OLACAK

Belediye Başkanı İrfan Dinç, yöresel masal yarışmasının yerel kahramanlarımızın ve kültürümüzün teknoloji karşısında unutulmasını önleyerek gelecek nesiller için kalıcı hale getirmek istediklerini belirtti. Somut olmayan kültür mirası öğelerinin araştırarak yaşatmayı ve yaşatılmasını özendirmeyi ilke edindiklerini dile getiren Dinç, “Uzun kış gecelerinde dedelerimizin ve ninelerimizin anlattığı masalları çocuklarımız için araştırıyoruz. Bu yarışma sayesinde çocuklarımıza anlatabileceğimiz geleneksel ve yerel masallarımız hep var olmaya devam edecek. Çocuklarımız da bu çalışmanın en önemli ayağını oluşturacak. Büyüklerinden dinledikleri yöresel bir masalı yazıp bizimle paylaşacaklar. Kazanan yine çocuklarımız ve Çankırı olacak.ö ifadelerine yer verdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!