Belediye'den 'Kutlu Doğum Haftası' programı

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Kutlu Doğum Haftası programı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 13:12

Belediye'den 'Kutlu Doğum Haftası' programı

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Belediyesi tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında 'O'nun İzinde Kutlu Bir Nesil' isimli program düzenledi.
Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezindeki programa Vali Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, İl Jandarma Komutanı Albay Sinan Şen, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Program, 2004 yılında Kuran-ı Kerim Okuma Dünya Birincisi Mustafa Kızılcaoğlu tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında Ömer Faruk Elmas tarafından Hz. Muhammed'in doğumu ve İslamiyet'in yayılması ile 15 Temmuz darbe girişimi Kum Sanatı ile anlatıldı. Tasavvuf Müziği konserinden sonra İlahiyatçı Prof.Dr. Mustafa Karataş sahne aldı. Hazreti Muhammed'in hayatından kesitler anlatan Karataş, "Ağlayarak, sızlayarak İslam dünyasının 300 sene geri kalmışlığını gideremeyiz, tek yapmamız gereken hayatın her alanında onu örnek alarak yaşamaktır" dedi. Hazreti peygamberin ticaret hayatından ev haline kadar birçok konuda dinleyenleri bilgilendiren Karataş, onun gibi yaşanılması halinde İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulacağı telkininde de bulundu.
Program sonrasında katılımcılara çeşitli hediyeler veren Belediye Başkanı Sami Aydın, "Böyle güzel bir geceyi bize yaşatan değerli hocamız ve hemşehrimiz Mustafa Bey'e teşekkür ederim. Birçok programlara katılıyoruz ancak manevi programların gençler için çok önemli olduğunu düşünüyorum. Aslında İslam dini neyi emrediyorsa, Peygamber Efendimizin sünneti neyi emrediyorsa bu insanlık için her zaman faydalı ve olması gerekendir" dedi. Türkiye'nin İslam dünyasının lideri konumunda olduğuna vurgu yapan Başkan Aydın, "Türkiye olarak gerek İslam coğrafyası gerekse dünya ülkeleri bölünmenin nelere mal olduğunu çok iyi bilmektedir. Şu anda İslam coğrafyasının öncü ülkesi Türkiye'nin attığı her adım İslam coğrafyasında beklenen adımlardır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!