Belediyeden kedi köpek ölümleri iddiasına karşı suçlama

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden kedi köpek ölümleri iddiasına karşı suçlama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 11:44

Belediyeden kedi köpek ölümleri iddiasına karşı suçlama

Haberin Devamı

İbrahim MAŞE- Mustafa İNSAN/ MERSİN, (DHA)- MERSİN Büyükşehir Belediyesi, üniversite kampüsündeki bakımevinde barınan hasta kedi ve köpeklerin 30'unun hafta sonu telef olduğu yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunup, konuyu gündeme getirenlere suçlamalarda bulundu.
Mersin Hayvan Dostları Derneği Başkanı Nilgün Derviş, Mersin Üniversitesi kampüsü barınağındaki kedi ve köpeklerin, hafta sonları ilgili personel bulunmaması nedeniyle telef olduğunu ileri sürmüştü. Konu ile ilgili Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada bu iddiaların gerçek dışı olduğu bildirildi. Açıklamada şöyle dendi:
"Her türlü bakım ve müdahale için hazır bekleyen kurumumuza, hafta sonu boyunca tek bir bildirim, ihbar veya şikayet yapılmamıştır. Bu durum da düşündürücü olmakla beraber barınakta görevli işçilerinin ölen kedilerin Nilgün Derviş tarafından kendi evinde beslemeye çalıştığı kedi yavrusu ölüleri olduğu yönündeki bilgiler de gerçeği ortaya çıkarmaya yetiyor. Dolayısıyla konu bir takım kişilerin kendi makam ve rantları uğruna kedilerin ölümüne sebep olmak, göz yummak ve şöhrete kavuşmak gayesinden ibarettir."  
ÇIKAR SAĞLAMAK BENİM İŞİM DEĞİL
Ölü kedileri evinden getirmekle suçlanan Derviş ise, suçlamaları kabul etmedi. Son olarak barınakta 16 ölümün daha yaşandığını öne süren ve suçlamayı gülünç bulduğunu kaydeden Derviş, "Benim hayvan hakları ve onların yaşamları üzerinden kimseyle pazarlığım olamaz. Allah, vicdanım ve aklım arasında yaşarım"dedi.

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!