Belediye'den 'Boyacı Seyfi amca' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden Boyacı Seyfi amca açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 12:34

Önceki gün sosyal medyada geniş yankı uyandıran bir video yayımlandı. Görüntülerde, ayakkabı boyacısı yaşlı bir kişi, zabıta görevlilerinin boya sandığını elinden aldığını belirterek, zor durumda kaldığını anlatıyordu. Geniş yankı uyandıran görüntü sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi bir açıklama yaptı. Belediye açıklamasında “Boyacı Seyfi amca ile irtibata geçilip kendisine boyacı sandığı iade edilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Belediye açıklamasında ismi Seyfi olarak boyacı ile ilgili ilk video 11 Nisan’da sosyal medya platformu Twitter’de yer aldı.

SOSYAL MEDYADA HIZLA YAYILDI 

Cem Ünalan isimli Twitter kullanıcısının paylaştığı videoda, Seyfi amca, zabıta görevlilerinin boya sandığını elinden aldıklarını belirterek zor durumda bırakıldığını söyledi. Videonun sosyal medyada geniş bir ilgi görmesi sonrası Sakarya Büyükşehir Belediyesi bugün yazılı bir açıklama yaptı.

YENİ BİR YER GÖSTERİLDİ


Açıklamada şöyle denildi: “Geçtiğimiz günlerde Sakarya Büyükşehir Belediyesi Zabıta görevlileri ile boyacı Seyfi amca arasında yaşanan diyalog sonrası boyacı Seyfi amca ile irtibata geçilip kendisine boyacı sandığı iade edilmiştir. Ayrıca kendisine mesleğini icra edebileceği yeni bir yer tahsisi de yapılmıştır. Bunun yanı sıra Sakarya Büyükşehir Belediyesi Seyfi amcanın herhangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli desteği de sağlanmıştır. Yaşanan olaya hassasiyet gösterip bunu sosyal medyada paylaşan Cem Ünalan da konuyu takip etmiş, sandığın Seyfi amcaya verilmesinin ardından ikinci videoyu da yine sosyal medyadan paylaşmıştır.”

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!