Belediyeden ‘baba’ eğitim

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden ‘baba’ eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2017 15:02

Çankaya Belediyesi, AÇEV’le birlikte babaların da çocuk gelişimi konusunda bilgilenmesi amacıyla eğitim programı düzenleyecek. Eğitimle ilgili protokol Başkan Alper Taşdelen’le AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın arasında imzalandı.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi ile Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV), çocuk ihmal-istismarı ile aile içi şiddetin önlenmesi, babanın çocuk gelişimi konusunda bilgi edinmesi amacıyla, Baba Destek Eğitim Programı düzenleyecek. Programın protokolü, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve AÇEV Genel Müdürü Nalan Yalçın tarafından imzalandı. Başkan Taşdelen, “Erkek egemen sistemi tersine çevirmek, eşitliği sağlamak zorundayız” dedi. AÇEV Genel Müdürü Yalçın da, “Çocuk gelişiminde anneler kadar babalar da önemli. Babalara eğitim verilmesi hem çocukların hem de toplumun geleceğini çok yakından ilgilendiriyor” diye konuştu. 

EKİMDE BAŞLIYOR

Ekim ayının ilk haftasında başlayacak eğitim kapsamında Çankaya Belediyesi’nin hizmet binalarında 15’er kişilik baba grupları, haftada bir gün 2 buçuk saat bir araya gelecek. Tamamı ücretsiz olacak eğitimlerde, katılımcıların yüz yüze deneyim ve görüşlerini paylaştığı AÇEV eğitmenleri, yetişkin eğitimi yöntem ve tekniklerini uygulayacak. 10-13 oturum sürecek eğitim boyunca, babaların edindiği bilgi ve becerileri toplumsal ilişkilerinde de kullanabilmesi için farklı çalışmalar da yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!