Belediyeden 7,5 Saatlik Kurtarma Operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Belediyeden 7,5 Saatlik Kurtarma Operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2015 13:27

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SUALTI ARAMA VE KURTARMA EKİBİ, DİCLE BARAJI KAPAKLARININ UYARI YAPILMADAN AÇILMASIYLA SUR İLÇESİ DEVELİ MAHALLESİ ZİLPINAR DERESİ’NDEKİ SULAMA GÖLETİNDE OLUŞAN ADADA MAHSUR KALAN 5 VATANDAŞ İLE 170 KEÇİYİ, 7,5 SAATLİK ÇALIŞMANIN ARDINDAN BOĞULMAKTAN KURTARDI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibi, Dicle Barajı kapaklarının uyarı yapılmadan açılmasıyla Sur ilçesi Develi Mahallesi Zilpınar Deresi’ndeki sulama göletinde oluşan adada mahsur kalan 5 vatandaş ile 170 keçiyi, 7,5 saatlik çalışmanın ardından boğulmaktan kurtardı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Develi Mahallesi’nde, Dicle Barajı kapaklarının 3 Aralık’ta açılmasıyla Zilpınar Deresi üzerinde bulunan sulama göletinde oluşan küçük adada 5 vatandaş ile 170 keçi mahsur kaldı. Haber verilmesi üzerine olay yerine intikal eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibi, kent merkezine 43 kilometre uzaklıkta olan Develi Mahallesi’ne 30 dakikada ulaştı. Saat 12.30’da çalışmalara başlayan ekipler, 7,5 saatlik çalışmanın ardından 5 vatandaş ve 170 keçiyi boğulmaktan kurtardı. Olumsuz hava şartları ve su debisinin sürekli yükselmesine rağmen ekipler, bot ile önce vatandaşları, ardından da keçileri kıyıya çıkardı. Kurtarılan vatandaşlar, Sualtı Arama ve Kurtarma Ekibi’ne çalışmalarından teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!