Belediye TOMA'larla yıkım ekibi gönderdi haberi ek (1)

Güncelleme Tarihi:

Belediye TOMAlarla yıkım ekibi gönderdi haberi ek (1)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 16:33

Belediye TOMA'larla yıkım ekibi gönderdi haberi ek (1)

Haberin Devamı

Belediye TOMA'larla yıkım ekibi gönderdi haberi ek (1)

ARBEDE ÇIKTI DÜĞÜN SALONU YIKILDI

Bayraklı’da bir süredir belediye ile Yamanlar Cemevi yönetimi arasında yaşanan düğün salonu gerginliği, yıkımla sonuçlandı. Cemevi yönetimi ve zabıtaları arasında yapılan ilk görüşmede düğün salonun yıkımına, var olan düğünlerin yapılmasından sonra ertelenmesine karar verildi. ancak vatandaşların dağılımı sırasında bir grup tarafından polise müdahale edildi. Yaşanan bu gerginlik sonrasında ertelenen yıkım uygulamaya konuldu. Cem evinin duvarları iş makinaları tarafından yıkıldı. İçerisindeki malzemeler ise dışarıya çıkartıldı. Yaşanan olaylara vatandaşlar tepki gösterdikten sonra bölgeden ayrıldı

MÜSLÜM DOĞAN KINADI

Milletvekilliğinden önce Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanlığı görevinde bulunan HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, yıkıma tepki göstererek, şöyle konuştu:

"Bu yıkımı söz konusu siyasal süreçte tekçi yapının güçlendirilmesi olarak yorumlayıp, bunu kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz. Bayraklı Belediyesi tarafından alınan bu yıkım kararı tamamen siyasi bir karardır. Partimize, basın emekçilerine, akademisyenlere, öğrencilere, işçilere kısacası toplumsal muhalefetin her alanına yönelik bu tür baskı ve zulümler tarihin her döneminde karşılaştığımız sindirme politikalarıdır. Ama bu politikalar asla başarıya ulaşamamıştır. Yıllarca alevileri, inançlarını ve ibadethanelerini oy deposu olarak gören ve seçim zamanlarında demokrat kesilen bu zihniyette yok olmaya mahkûmdur. Farklılıklarımızla yaşamamızın önüne engel olanların sonunun hüsran olacağını buradan bir kez daha hatırlatıyoruz. İktidarlarını güçlendirmek adına tüm muhalif kesimlerde yaratılmak istenen bu baskıların yaratacağı basınç, sarayları ve iktidar ortaklarını yıkabilecek fırtınaya gebedir."

İZMİR (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!