Belediye tarihinde ilk defa acil durum tatbikatı

Güncelleme Tarihi:

Belediye tarihinde ilk defa acil durum tatbikatı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 16:51

Belediye tarihinde ilk defa acil durum tatbikatı

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da Çiftlikköy Belediyesi’nde 28 yıldır gerçekleştirilmeyen acil durum ve tahliye tatbikatı ilk defa gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, iş sağlığı güvenliğine önem verdiklerini ve ilkleri gerçekleştirmeye devam edeceklerini belirtti.

Çiftlikköy Belediyesi’nde, belediye personeline acil durum ve tahliye tatbikatı düzenlendi. Çiftlikköy Belediyesi ve Umut Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi işbirliğiyle Belediye personeline yönelik yapılan acil durum ve tahliye tatbikatı eğitimleriyle ilgili hayat kurtarıcı bilgiler verildi.

Acil durumlarda ilk adımda yapılacaklar ve alınması gereken tedbirlerin anlatıldığı eğitimde, teorik olarak verilen bilgiler gerçekleştirilen tatbikatla pratiğe taşındı. Tatbikatta çalan sirenin ardından belediye boşaltıldı. Belediye Başkan Yardımcısı Abdrurrahim Solmaz’ın öncülüğünde tatbikat başarılı bir şekilde yürütüldü. Belediye önünde toplanan personele acil durumda yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktarıldı. Gerçekleştirilen tatbikat ile birlikte belediye personelleri hazır hale geldi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Çiftlikköy Belediyesi’nin kuruluşundan bu yana yani 28 yıldır tarihinde ilk defa belediye binasında bir acil durum ve tahliye tatbikatı gerçekleştiriliyor. Belediye olarak iş sağlığı güvenliğine oldukça önem vermekteyiz. Bu kapsamda gerekli denetimler ve uygulamalar devam etmektedir. Buna benzer tatbikatlar belediye binamızda artık rutin şekilde belirli aralıklarla devam edecektir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!