Belediye otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Belediye otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2016 11:28

Belediye otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı

Haberin Devamı

Mustafa OĞUZ/İZMİR (DHA)- İZMİR'de Salih Omurtak Mahallesi-Üçyol Metro hattında çalışan İZULAŞ'ta görevli belediye otobüs şoförü Hüseyin Çelik, sefer sırasında fenalaşan kadın yolcuyu, diğer yolcularla birlikte yakındaki İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisine yetiştirdi. Sağlık ekiplerinin anında müdahale ettiği kadın daha sonra taburcu edildi.
Önceki gün meydana gelen olayda, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi önüne hızla gelen belediye otobüsünü görenler, büyük şaşkınlık yaşadı. Acil servis personeli belediye otobüsü içinde fenalaşan kadına hemen müdahale edip sedyeyle içeriye aldı. Otobüsü kullanan 20 yıllık otobüs şoförü Hüseyin Çelik yaşadıklarını şöyle anlattı:
"İlk kez böyle bir durumla karlaştım. Sabah saat 9.30'da 520 nolu hatta çalıştığım Salih Omurtak Mahallesinden yolcularla hareket ettim. İki durak sonra yanında bir erkek çocuğu ile bir kadın yolcu binip otobüsün arka bölümünde koltuğa oturdu. Seyir halindeyken yolculardan 'yardım edin' sesleri duyunca, hemen dörtlüleri yakıp otobüsü park edip yardıma koştum. Sol taraftaki koridordaki yolcunun oturduğu koltuğa devrildiğini gördüm. Fenaşalan yolcu hem benim, hem de diğer yolcuların seslenişlerine cevap vermiyordu. Durumun kritik olabileceğini düşündüm. Yanındaki çocuğun da çok üzüldüğünü görünce hemen diğer yolcuların da görüşünü alarak durumu da 112 acil servise bildirip yakın olan hastaneye doğru yola çıktım. Yolda hastanenin acil servisine arayarak hasta getirdiğime dair bilgi verdim."
Şöför Çelik kurumu tarafından daha önce de düzenlenen ilk yardım eğitim programını katıldığını belirterek "Ben bu konuda verilen eğitimin faydasını bir dakikanın bile bu tür durumlarda ne kadar önemli olduğunu gördüm. Bu tür durumlarda neler yapabileceğimi biliyordum. Hastayı en kısa zamanda hastaneye ulaştırdım. Bir kaç saat sonra aradığımda hastanın durumunun iyi olduğu haberini alınca rahatladım" dedi.
İZULAŞ İşletme Müdürü Yusuf Ziya Deveci yolculuk sırasında çok özel durumun yaşandığını belirtti, "Personelimiz hastalanan yolcusunu hastanenin acil kapısına kadar kullandığı otobüsle götürmüş. Zaten insan sağlığı konusunda şoför personelimize inisiyatif kullanabileceklerini hastaneye yolcu götürübeliceğini her fırsatta eğitimlerde söylüyoruz. Üstelik bu konuda 112 acil servisini de arayıp daha sonra hastaneye bu konuda önlem alması için haberdar etmiş. Otobüs içindeki yolcuların da onayını alıp önce insan diyerek hasta yolcuyu hastaneye yetiştirmiştir" dedi.
Adı açıklanmayan kadın yolcunun baygınlık geçirdiği, tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildiği bildirildi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!