Belediye çiçek üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye çiçek üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2017 10:32

Belediye çiçek üretiyor

Haberin Devamı

 

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA) - ISPARTA Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü parklara, refüjlere ve diğer alanlara dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20'lik kısmını 20 bin metrekareden oluşan sera ve fidanlık alanında üretiyor.

Isparta Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehre 450 bin gül fidanı ve 1 milyon adedin üzerinde ağaç dikimi geçekleştirirken, mevsimlik çiçekleriyle de kentin çeşitli yerlerini süslüyor. Başta parklar, refüj alanları gibi noktalar olmak üzere şehrin geneline çiçekler dikilirken, bu çiçeklerin yüzde 20'lik kısmı Park ve Bahçeler Müdürlüğüne ait sera ve fidanlık alanlarda yetiştiriliyor.

Park ve Bahçeler Müdürü Metin Coşkunsu, "Şehir merkezinde vatandaşımızın görmüş olduğu güzelliklerin mutfağı olan fidanlık ve seralarımızda üretim ve bakım çalışmaları devam etmektedir. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz 20 bin metrekarelik bir alana sahip. Çalı grubu, ağaç grubu ve mevsimlik çiçeklerin üretim ve bakımlarını fidanlığımızda gerçekleştiriyoruz. Şehirde dikilen çiçeklerin yaklaşık yüzde 20'lik kısmı fidanlığımızda üretilmektedir. Mevsimlere göre dikilen çiçeklerimiz burada mevsimine uygun şartlarda üretilmektedir. Bu bitkilerin üretim sahaları tohum ekiminden başlayarak filizlendikten sonra küçük saksılara aktarılarak dikime hazır hale getiriliyor. Yaklaşık 20 çeşit çiçek üretimi gerçekleştirip bunları farklı alanlara dikimini gerçekleştiriyoruz. Çiçeklerimiz arasında vinka, petunya, sardunya, begonya, ateş çiçeği, kadife, hercai menekşe ve buna benzer çeşitlerimiz bulunmaktadır" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!