Belediye başkanlığını reddettim

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkanlığını reddettim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 1999 00:00

Haberin Devamı

Türk sinemasının ‘‘hüzünlü yüzlü kadın’’ı Zuhal Olcay, Hürriyet'e verdiği özel röportajın ikinci bölümünde güzellik, erotizm ve politika hakkındaki düşüncelerini açıkladı. Zuhal Olcay, kendisi için ‘‘En azından çirkin değilim’’ yorumunda bulunurken beyazperdedeki çıplaklığın mutlaka estetik düzeyde olması gerektiğini vurguladı. Siyasetten hoşlanmadığını belirten Olcay, Erdal İnönü, Hüsamettin Cindoruk ve Fikri Sağlar'ın en sevdiği politikacılar olduğunu söyledi.

Kendini güzel buluyor mu ki?

- Güzel olduğumu düşünüyorum tabii. En azından çirkin değilim. Aynada bazen çok salak bir kadın görüyorum, kızıyorum o kadına. Bazen de çok seviyorum. Kendimi çok fazla sorgulayan bir insanım. Her an her şeyi çok derinlemesine algılıyorum, yaşıyorum. Yaşarken müthiş heyecan, bir o kadar da yorgunluk duyuyorum.

‘‘Sahte Cennete Veda’’nın Elif'ini oynarken de soyunmaktan kaçmamıştı ‘‘Hüzün yüzlü kadın’’...

- Çıplaklık belli bir estetikle yapılmalı. Çıplak görünecekseniz ve hoş bir sevişme sahnesiyse, güzel bir vücuda sahip olmanız lazım. O güzel vücudun güzel bir ışıkla, çok estetik çekilmesi lazım. Bu koşullar altında soyunmanın kötü bir yanını görmüyorum. O filmdeki Elif'in çıplaklığı çok acıklı bir çıplaktı, güzel kadın vücudu sergilenmedi. Ayrıca öyle güzel vücudum da yok. Ben küçük göğüslü, geniş kalçalı bir kadınım. Selülitlerim de var. Türkiye'de çıplakla ilgili sahnelerin çok iyi çekildiğine inanmıyorum. Bundan sonra bu tür sahneleri pek kabul etmeyeceğim.

İNANDIĞIM ŞEYİ YAPARIM

Bir de ‘‘İki Kadın’’ vardı, kimi sahneleri için eşcinsellik damgası vurulan. Ya böyle bir rol teklif edilirse?

- Öyle yorumlandı ama alakası yok. Kaldı ki, öyle bir hikaye olursa doğrusu oynamak isterim. Sıradışı karakterleri canlandırmak bana her zaman heyecan verir. Sanatçı toplumun hoşuna gitmek için bir şeyler yapan kimse değildir. Kendisi inanıyorsa, hiçbir hesap yapmadan çıkar ortaya ve yapar. Ben bugüne kadar inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım.

Politikada ‘‘Sarışın güzel kadın’’ var, yanına bir de ‘Hüzün yüzlü kadın’ eklense fena mı olur?

- Geçen seçimlerde CHP'den Bakırköy Belediye Başkanlığı için adaylık teklifi yapıldı, kabul etmedim. Siyaset ve ben, asla yan yana olamayacak iki kavram. Politik davranmak benim özümde yok. Tansu Çiller, siyaset sahnesinde olmamasından çok mutluluk duyacağım bir isim. Erdal İnönü'den çok etkilenmiştim. Erdal beyin çok iyi bir politikacı, çok üstün bir insan olduğuna inanıyorum. Fikri Sağlar'ı çok seviyorum, gelecekte çok önemli bir konuma gelmesini umuyor ve diliyorum. Cindoruk da sevdiğim bir isim.

HÜLYA AVŞAR’LA YARIŞMIYORUM

Politikadan söz ettik, Yılmaz Karakoyunlu aklıma geldi. Onun Türkiye'nin Varlık Vergisi dönemini anlatan ‘‘Salkım Hanımın Taneleri’’ eseri, bugün Büyükada'dan başlayıp Erzurum Aşkale'de biten çekimlerle beyazperdeye aktarılacak. Filmde ‘‘Nefise’’yi Zuhal Olcay, ‘‘Nora’’yı ise Hülya Avşar canlandırıyor. Bir yanda ‘‘okullu’’ Zuhal, öte yanda ‘‘alaylı’’ Hülya?..

- Hülya Avşar'la bir yarışma içinde değilim. İkimiz de sinemada belli yerleri olan insanlarız. Hülya Avşar, Nora rolü için çok uygun bir seçim. Ayrıca onun sinema oyuncusu olarak çok özgün bir yeteneği olduğuna inanıyorum. Bir kalemde ‘‘Aman canım o da kimmiş, oyunculuk geçmişi yok, eğitimi yok’’ deyip bir kenara itilecek kişi değil. Gerçekten çok güzel bir fiziği ve karizması var. Yeteneği çok içten, işlenmemiş ama, kendi zekâsıyla, aklıyla ve yönetmenin yardımıyla çok hoş işler çıkarıyor. Füruzan'ın filmi olsun, ‘‘Benim Sinemalarım’’ olsun, hoş çalışmalardı. Bu arada bir de dizi çekeceğim. Mahinur Ergun yönetecek. ‘‘Çatısız Kadınlar’’ diye çekilen tek filmin 13 bölümlük dizi versiyonu oluyor. Lale Mansur'la birlikte oynayacağız.

Susmak çok önemli

Zuhal Olcay, insanları kırmaktan, üzmekten hastalık derecesinde korktuğunu belirtiyor. ‘‘İnsan ilişkilerinde hesaplı kitaplı olamıyorum. Bunun için kalabalık ortamlardan sürekli kaçıyorum. Kendimi en saf, en eforsuz evimde yalnız olduğumda hissediyorum’’ diyen ünlü sanatçı, ‘‘susmanın önemli bir şey olduğunu’’ söylüyor.

Haluk'un hayranı

Zuhal Olcay, 10 Ağustos günü doğmuş, ama yılının gizli kalmasını istiyor. Silivri'deki çiftlik evinde eşi Haluk Bilginer'le kısa bir yılbaşı tatili yaşayan ünlü sanatçı, ‘‘Salkım Hanımın Taneleri’’ adlı yeni filmine hazırlanıyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!