Belediye Başkanlarından Okullar Bayramdan Sonra Açılsın Çağrısı

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanlarından Okullar Bayramdan Sonra Açılsın Çağrısı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2015 14:58

MUĞLA'DA 3 İLÇENİN BELEDİYE BAŞKANI BİR ARAYA GELEREK OKULLARIN BAYRAMDAN SONRA AÇILMASINI İSTEYEN ORTAK BİR ÇAĞRIDA BULUNDU

Muğla’nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris’in belediye başkanları, ortak bir açıklama yaparak yerli turist pazarının olumsuz etkilenmemesi için, eğitim ve öğretime Kurban Bayramı’ndan sonra başlanmasını istedi.
Muğla’nın turizmdeki lokomotifleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye Belediye başkanları, sektörün sorunlarını görüşüp, çözüm için işbirliği yapmak üzere bir araya geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon Marmaris belediye başkanı Ali Acar ve Fethiye belediye başkanı Behçet Saatçi arasında oluşturulabilecek işbirliği potansiyeli masaya yatırıldı. 3 büyük turizm kentinin belediye başkanları Milli Eğitim ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na okulların açılış tarihinin bir hafta ertelenmesi yönünde ortak bir çağrıda bulundu.
Öğrencilerin okulların açılmasından 10 gün sonra 24 Eylül’de Kurban Bayramı için tekrar tatile gireceğine işaret eden belediye başkanları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak çağrıda bulunarak okulların Kurban Bayramı tatilinden sonraya açılmasını istedi. Toplantının ardından yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ortak bir çağrıda bulanarak okulların açılış tarihinin 1 hafta ertelenmesini istiyoruz. 2015-2016 Eğitim Öğretim yılı 14 Eylül 2015 günü açılacak. Bir hafta sonra ise Kurban Bayramı başlayacak. Bu durumun çocuklarımızın motivasyonu ve konsantrasyonunu olumsuz etkileyeceğini, hem de daha öğretim yılı başlamadan tatile girerek eğitimin sekteye uğrayacağını düşünüyoruz. Bu tür bir kararın aynı zamanda iç turizmimiz ve ekonomimizi çok olumlu etkileyeceği, olumsuz geçen ve büyük kayıplar yaşayan turizm işletmelerinin kısmen yaralarının sarılacağını, aileler için de önceden tatillerini planlama fırsatı vereceğini düşünerek okulların açılış tarihinin Kurban Bayramı’ndan sonraya bırakılmasını talep ediyoruz. Bunun bir an önce açıklanmasının, gerek okula hazırlık, gerekse tatil planlaması bakımından sayısız yararları olacaktır"
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!