Belediye Başkanı Üçok: Yangınların önüne geçmek için baca temizliği önemli

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı Üçok: Yangınların önüne geçmek için baca temizliği önemli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2016 13:27

Belediye Başkanı Üçok: Yangınların önüne geçmek için baca temizliği önemli

Haberin Devamı

Sinan HARMANCI/SULUOVA,(Amasya),(DHA)- AMASYA’nın Suluova İlçe Belediye Başkanı Fatih Üçok, “Türkiye’de her yıl meydana gelen yangınların yüzde 20’si temizlenmeyen bacalardan meydana geliyor” dedi.

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, baca temizliği konusunda uyarılarda bulundu. Başkan Üçok, “Ülkemizde her yıl meydana gelen yangınların yüzde 20’si temizlenmeyen bacalar sebebiyle meydana gelmektedir. Temizlenmemiş soba boruları ve doğru kurulmamış sobalardan dolayı özellikle rüzgarlı havalarda evlerde duman tepmesi dediğimiz olaylar sık aralıklarla meydana gelmektedir. Bu yüzden hemşehrilerimizin bacalarını mutlak surette temizlemeleri veya temizletmeleri gerekiyor” dedi.



Vatandaşların itfaiyeye müracaat etmeleri halinde baca temizliğinin ekipler tarafından yapılacağına ve alınan her önlemin muhtemel bir yangını önlediğine belirten Belediye Başkanı Fatih Üçok, "Karbonmonoksit zehirlenmesinin belirtileri baş ağrısı, baş dönmesi, yüzde pembe renk, terleme, kulak çınlaması, bulantı, kusma, kaslarda aşırı gevşeme, hareket edememe, şuur kaybı ve komadır. Böyle bir durumda hasta hemen havalı bir yere taşınmalı ve 112 Acil ambulans hizmetleri aranmalıdır. Ancak unutulmamalıdır ki, zehirlenmeye yol açacak önlemlerin alınması, bu tür olaylara mahal vermemek için kesinlikle şarttır" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!