Belediye başkanı tüm organlarını bağışladı

Güncelleme Tarihi:

Belediye başkanı tüm organlarını bağışladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 11:11

Belediye başkanı tüm organlarını bağışladı

Haberin Devamı

HALKI organ bağışı yapmaya davet eden Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, organ bağışı ile ilgili bir etkinlikte örnek bir davranışa imza atarak tüm organlarını bağışladı.

Karabağlar Belediyesi, Sağlık Bakanlığı İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Müftülüğü'nün işbirliği ile düzenlenen “Organ Bağışı Hayat Kurtarır" semineri Bozyaka Nikah Salonu'nda gerçekleşti. Seminere Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, Sağlık Müdürlüğü ve İl Müftülüğü temsilcileri, muhtarlar, kent konseyi başkanları, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Seminere konuşmacı olarak katılan İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden Doktor Turan Eldemir ve İl Müftülüğü'nden Uzman Vaiz Dr. Serpil Başar, organ bağışının tıbbi ve dini öneminden söz etti. Ülkemizde en çok organ bağışı yapan şehrin İzmir olduğunu belirten Eldemir, “Organ bağışı, ayrıca zamana karşı yapılan bir yarış, toplam 8-10 saat içerisinde Ankara organ nakli merkezinden doku uyumları en yakın hasta bulunarak nakil gerçekleşiyor" diye konuştu. Uzman Vaiz Dr. Başar ise Peygamber Efendimiz'in sağlığı en büyük nimet olarak gördüğünü belirterek, “Doğumdan ölüme kadar bedenimiz bize emanet. Sağlığımızı ne kadar korusak da, organ bağışı çarenin bulunmadığı bir durumda insanın başka bir insana ihtiyaç duymasıdır. Kuran-ı Kerim'de bu konuyla ilgili birkaç ayet bize ışık veriyor. O nedenle bu herkese nasip olmayacak bir fırsattır. Kıyamette de, ahirette de organ eksikliği diye bir şey mümkün değildir" dedi.

"HERKESİ BAĞIŞ YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM"

Organ bağışına dikkat çeken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  ise,  organ bağışı yaparak bir insanın hayatını kurtarmanın önemine değindi. Toplum olarak bu konuda duyarlı olunması gerektiğini hatırlatan Selvitopu,  “Allah herkese uzun ömür versin. Bir insan hayatını kaybettikten sonra o organların hiçbir önemi yok. Bir insan hayatını kurtardığınızda bir o kadar anlamlı olacağını düşünüyorum. Bugün organ bağışı yaptım. Yaptığımdan dolayı da çok mutluyum. Her yıl yaklaşık 44 bin insanımızın organ bağışına ihtiyacı var. Ve her yıl bu sayı 8 bin artış gösteriyor. Yaşam güzel ama yaşam bittikten sonrada yaşayanlara hayat olmak ona can vermek çok daha güzel. Herkesi bağış yapmaya çağırıyorum" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!