Belediye Başkanı Işık, Çavuşköy'de vatandaşlarla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı Işık, Çavuşköyde vatandaşlarla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 13:38

Haberin Devamı

ÇANAKKALE (AA) - Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Çavuşköy'de vatandaşlarla bir araya geldi.

Işık'ın "çaylar başkandan" sloganıyla başlattığı halk meclisi toplantılarının üçüncüsü referandum sonucu Biga'ya dahil olan Çavuşköy Mahallesinde yapıldı.

Halkın sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Işık, Çavuşköy'ün Biga Belediyesine bağlanmasından dolayı sıkıntılarının fazla olduğunu söyledi.

Işık, mahallenin bir bölümünü asfaltla kapladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu yıl da kalan bölümü tamamlayacağız. Çavuşköy yeni yapılacak imarla Biga'nın parlayan yıldızı haline gelecektir. Biz alt yapıyı çözmeden üst yapı çalışmalarının yapılmasını çok akılcı olduğunu düşünmüyoruz. Doğal gaz gelebilmesi için geçtiğimiz ay ki meclis toplantımızda mahallenin mevcut durumuna göre geçici bir imar planı hazırladık. Şu an askıda. Kesinleşince doğal gaz firmasına vereceğiz. 2016 programına Çavuşköy'ün doğal gaz çalışmalarını da aldırmak istiyoruz. Doğal gazla birlikte alt yapı çalışmalarına başlayacağız."

Haberin Devamı

Düğün salonunu da en kısa zamanda tamamlayıp vatandaşların hizmetine sunacaklarını ifade eden Işık, Çavuşköy girişi ile Karabiga Kavşağı arasındaki alanın Biga'nın tanıtımına ve Çavuşköy'e de katkısı olabilecek Bigaport projesi için ayırdıklarını, tamamlandığında mahallenin tanıtımına ve iş ihtiyacına da önemli katkısı olacağını, Biga'nın yöresel ürünlerinin satıldığı, gençlerin çalışabileceği bir alana dönüştüreceğini kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!