Belediye Başkanı Demirkol, Sahuru Meydanda Yaptı

Güncelleme Tarihi:

Belediye Başkanı Demirkol, Sahuru Meydanda Yaptı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2015 13:40

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Ramazan ayının ikinci sahurunu Rabia Meydanı’nda belediye tarafından kurulan sofrada yaptı.
Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Uludağ, Belediye Meclis Üyeleri Abdulkadir Bağış ve Nusret Kaya ile birlikte Ramazan Ayı’nın ikinci sahurunu Haliliye Belediyesi tarafından Rabia Meydanı’nda kurulan sahur sofrasında yaptı. Başkan Demirkol, sahur programına katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mazhar Bağlı ile beraber tek tek masaları dolaşarak misafirlere yemeklerini dağıttı. Halil İbrahim Sofrası’nda bulunduklarını söyleyen Milletvekili Bağlı, “İhtiyaç sahibi olan olmayan, sahur vaktinde buradan geçen bütün kardeşlerimiz çok rahatlıkla sahurunu yapabileceği kahvaltı edebileceği bir sofrada bulunuyoruz. Halil İbrahim Sofrası’nda bulunuyoruz. Sunulan bu hizmet gerçekten çok kıymetli. Türkiye’nin geleceği ve AK Parti’nin iktidarının teminatı buradaki kardeşlerimizin bize ettiği dualardır” diye konuştu.
Başkan Fevzi Demirkol ise yaptığı açıklamada sahurun iftardan daha gerekli olduğuna inandıklarını söyledi. Ramazan boyunca bütün misafirlerini kurulacak iftar ve sahur sofrasında ağırlayacaklarının altını çizen Başkan Demirkol, şunları kaydetti:
“Geleneksel hale getirdiğimiz sahur ve iftar ikramı, bu senede ikincisiyle devam etmektedir. Allah nasip ederse gelecek yıllarda devam edecek. Sahurun biz iftardan daha gerekli olduğuna inanıyoruz. İftarda herkes bir sofrada, iftarın saati belli. Dolayısıyla sahur daha geniş bir zamana yayıldığı için bilhassa yolcu olanların, misafir olanların sahura daha fazla ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Türkiye’de bir ilk olarak sahur ihtiyacını geçen yıl gerçekleştirmiş olduk. Bu senede aynı geleneklerimizin devamı manasında bu sahur ve iftar ikramını geleneksel hale getirdik. Bugünde bizi teşrif ederek onurlandıran Sayın Prof. Dr. Mazhar Bağlı soframızda. Allah nasip ederse geçen senenin devam ettirdiği bir adetimiz var Ramazan boyunca kim olursa olsun bütün misafirlerimizi bu sofrada ağırlıyoruz. Ayrı bir beş yıldızlı otel veya konukevinde sahurda ve iftarda bulunmuyoruz. Bu nedenle bu geleneğin devamında da büyük bir tevazu gösteren Sayın milletvekilimiz Prof. Dr. Mazhar Bağlı Bey’i soframızda misafir ettik. Cenabı Hak nasip ederse Ramazan boyunca hep birlikte olacağız."
Sahur sofrasına bölge halkı ve Suriyeliler de ilgi gösteriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!