Belediye aydınlatıyor hırsızlar karartıyor

Güncelleme Tarihi:

Belediye aydınlatıyor hırsızlar karartıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 01:00

Hürriyet Ankara’nın, “7 aydır karanlık” manşetinin ardından aydınlatılan Kazım Karabekir Caddesi’yle ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Fen İşleri Dairesi Başkanı Vedat Üçpınar, “Işıkları yakıyoruz, gecesinde kabloları çalıyorlar. Hırsızlıklardan bıktık. Yeniliyoruz ama yine çalıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Vedat Üçpınar, özellikle altyapısı yenilenen ve çalışmaların devam ettiği yollar ile LED bilgilendirme ekranlarının, kablo hırsızlarının hedefinde olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kablo hırsızlıkları arttı. Çalışmaları bitiriyoruz, ışıkları yakıyoruz. Gecesinde kabloları çalıyorlar. Kablolar yeraltında olduğu için bir yerden açıp, çekiyorlar. Bakır kabloları satıyorlar. Kazım Karabekir Caddesi’nde en az 5 defa kablo hırsızlığı oldu. Toplam 5 kilometreyi bulmuştur Kazım Karabekir’den çalınan kabloların uzunluğu. Turan Güneş Bulvarı’nda da 10 kilometreye yakın kablo çaldılar. Bu hırsızlıklardan bıktık. Bir de yollardaki LED bilgilendirme ekranlarımız var. Her gün bunlardan 4-5 tanesi de kabloları çalındığı için çalışmıyor. Yeniliyoruz ama yine çalıyorlar.”

Haberin Devamı

Belediye aydınlatıyor hırsızlar karartıyor

MİMARLAR SOKAK GENİŞLETİLİYOR

Hürriyet Ankara’nın, “Bulvarda rahatlık, kavşakta keşmekeş” başlığıyla dün gündeme getirdi 1071 Malazgirt Bulvarı’ndaki çalışmalarla ilgili de bilgi veren Üçpınar, “1071 Malazgirt Bulvarı’nı takip ediyoruz, çalışmalarımız henüz bitmedi. Ekiplerimiz gece-gündüz çalışıyor. Mimarlar Sokak’ı da Dikmen Caddesi’ne kadar genişletiyoruz. Genişletme çalışması 2 güne biter, 2-3 gün de asfalt çalışması biter. Bulvar 3 geliş 3 gidiş olduğu için devamı da 2 geliş 2 gidiş olacak. Bu şekilde trafiği rahatlatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!