Belçikalı La Lorraine Manisa’da

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı La Lorraine Manisa’da
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2016 10:20

Belçika’da unlu mamul, pasta ve fırıncılık sektöründe 77 yıldır faaliyet gösteren Belçika şirketi La Lorraine, Çek Cumhuriyeti, Romanya ve Polonya’nın ardından Türkiye’de yatırım yaptı. Yüzde 100 Belçika sermayeli bir aile işletmesi olan La Lorraine’nin Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 100 milyon liralık yatırımla inşa edilen yeni tesisi, törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ziya Elmalı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Mustafa Sarıgözoğlu, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Funda Karaboran, La Lorraine CEO’su Guido Vanherpe, La Lorraine Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Clement De Meersman, La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz, yerli ve yabancı çok sayıda davetli katılldı.

La Lorraine CEO’su Guido Vanherpe törendeki konuşmasında, Türkiye’ye fabrika yatırım kararını geçen yıl aldıklarını belirtip, 12 üretim merkeziyle bugüne kadar dünyadaki 1500 satış noktasına ulaştıklarını söyledi. Manisa’daki üretim merkeziyle birlikte 2017 yılı sonunda 5 bin satış noktasına ulaşmayı ve geçen yıl 620 milyon euronun üzerinde olan cirolarını ikiye katlamayı hedeflediklerini dile getirdi. Vanherpe, hedefledikleri 5 bin satış noktası içerisinde marketler, restoranlar, oteller ve kaferyaların olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

İYİ ÖRNEK OLACAK

Bu dönemde yabancı bir yatırımcının Türkiye’ye gelip özellikle bu sektörde büyük bir yatırım yapmasının diğerlerine de iyi bir örnek olacağını belirten La Lorraine Türkiye Genel Müdürü Burak Deniz, Türkiye’deki unlu mamül sektörüne canlılık ve dinamizm katacaklarını belirtip, Türk tüketicisine Avrupa’nın tecrübesini getireceklerini söyledi. Ekmek grubunda çok iddialı oldularını belirten Deniz, diğer ürünlerinde olduğu gibi daha nitelikli, katma değeri yüksek ürünler üreteceklerini belirtti.
Ürünlerle ilgili de bilgi veren Deniz, “Ekmeğimizin en büyük özelliği bütün içeriğinin hazırlanıp yüzde 80 oranında pişirildikten sonra eksi 30 derecede şoklanıp, depolanmasıdır. Bu ortamda ürünün bir yıl ömrü vardır. Bu süreç içerisinde ürün satış noktalarına gönderilir. İyi oteller, kaliteli restoranlar bu ürünü 5 dakika pişirme süresi içerisinde tüketiciye çıtır çıtır, sıcacık sunabilme imkanına sahip olur. Bu konseptimizin adını ’Bake Off’ diye adlandırıyoruz. Konseptimizin bir diğer avantajı ise istenildiği zaman istenildiği kadar ürünü pişirebilme imkanına sahip olunduğu için atıktan kaynaklı israftan kurtulmuş olunuyor. Bake-Off konseptimiz diğer ülkelerde de geçerli. Sadece Belçika’da taze ekmek ürünümüz var ve orada da taze ekmekte lideriz. Belçika’nın dışındaki 24 ülkede ’Bake-Off ’dediğimiz donuk ekmek grubu var. Türkiye fabrikamızda da tamamen böyle bir üretim gerçekleştiriyor olacağız. Bu konseptte ürün besin değerini hiçbir şekilde kaybetmiyor. Tam tersine paketli ürünlerin raf ömrünü uzatmak için içerisine konulan koruyucu maddeler ve bazı asitler bizim ürünlerimizde kullanılmıyor. Biz aslında günlük, hatta anlık süt gibiyiz. Bu sayede 5-6 dakika gibi kısa bir sürede taze ve sıcak ekmek, çörek ve kruvasan elde edebiliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İZMİR’E YAKIN DİYE MANİSA’YI SEÇTİK

İstanbul, Antalya, İzmir, Bursa ve Ankara’da bulunan La Lorraine’nin satış noktalarına yıl sonuna kadar Adana’yı da ekleyeceklerini vurgulayan Deniz, Türkiye üretim tesisinden, başta Ortadoğu’dakiler olmak bölgedeki farklı ülkelere de ihracat yapmayı planladıklarını kaydetti. Deniz, Türkiye’ye yatırım yaparken lokasyon olarak İzmir’e, dolayısıyla limana yakın olan Manisa’yı tercih etmelerinin sebebinin de bu olduğunu açıkladı. Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek tesisi hizmete açtı. Açılışın ardından davetliler tesisi gezip, bilgi aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!