Belçikalı pilot 56 gündür uçuş izni bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Belçikalı pilot 56 gündür uçuş izni bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2017 09:42

Belçikalı amatör pilot Valérie Dereymaeker, tek motorlu uçakla Güney Afrika’ya yapacağı uçuş için 15 Eylül’de gittiği Türkiye’de 56 gündür uçuş izninin verilmesini bekliyor.

Haberin Devamı

AMATÖR pilot Valérie Dereymaeker, son iki yıldır dışı bez kaplama, tek motorlu ‘Piper Cub’ tipi uçakla uzun uçuşlar yapıyor. Uçuşlarını da ‘Lady Bush Pilot’ adını verdiği bloğunda yayınlıyor. Aynı zamanda iş kadını olan Dereymaeker, eylül ayı başında Brüksel’den Güney Afrika’ya gitmek üzere yola çıktı. 15 Eylül’de Sofya’dan havalandı ve Çorlu Havalimanı’na indi.
Valérie Dereymaeker, Türkiye’ye indikten sonra Çorlu’da gümrük işlemlerini yaptırdı. Ancak İngilizce bilmeyen personelle anlaşmakta büyük zorluk çekti. Beş saat boyunca beklemesinin ardından kendisine uçağının gece burada kalamayacağı bildirildi. Dereymaeker de bunun üzerine Çorlu’daki yetkililerin önerisiyle uçuş planı çekti ve İstanbul Büyükçekmece’deki Hezarfen Havaalanına gitti. Amacı, burada uçağının bakımlarının yapılması ve sonrasında yola devam edebilmekti.

Haberin Devamı

Belçikalı pilot 56 gündür uçuş izni bekliyor

‘ELİMDE RESMİ UÇUŞ PLANIM VAR’
Bakımlar yapıldıktan sonra tekrar uçuş izni için başvurdu. Ancak Belçikalı pilota bir türlü uçuş izni verilmedi. Dereymaeker, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kural dışı olarak Çorlu’dan Hezarfen’e uçtuğum söylendi. Elimde resmi uçuş planım var. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) onaylı planla uçtum. Bunları göstermeme rağmen bir türlü buradan gidemiyorum Uçağım bez kaplama olduğu için uzun süre dışarıda kalamaz. Kış yaklaşıyor. Uçağım yağmur veya kar yağışına dayanamaz. Çok zaman kaybettiğim için bu turu tamamlamam tehlikeye girdi. Bu bekleyiş sırasında işlerimi takip için arada Belçika’ya gidip gelmek zorunda kaldım. Neden bekletildiğim konusunda ne yazık ki bilgi alamıyorum. Yetkililerden bu konuda çözüm bekliyorum.”

Belçikalı pilot 56 gündür uçuş izni bekliyor

BAKMADAN GEÇME!