Bira devleri Anheuser-Busch ve SABMiller 106 milyar dolara anlaştı

Güncelleme Tarihi:

Bira devleri Anheuser-Busch ve SABMiller 106 milyar dolara anlaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2015 09:34

İngiliz bira üreticisi SABMiller, dünyanın en büyük bira üreticisi Belçikalı Anheuser-Busch InBev'in satın alma teklifini kabul ettiğini açıkladı. Anlaşmanın değerinin 106 milyar dolar olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Bundan önceki dört teklifi reddedilen AB InBev, SABMiller'a, hisse başında 44 sterlin nakit ödemeyi ve satın alma bedelinin bir kısmını hisse takasıyla yapmayı teklif etti.

SABMiller yönetim kurulu ise gelen teklifi kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı.Satınalma sonrasında ortaya çıkacak şirket dünya bira üretiminin üçte birini gerçekleştirecek.

Yapılan teklif SABMiller hisselerinin satın alma söylentilerinin gündeme gelmesinden önceki kapanış fiyatının yüzde 50 üzerinde bulunuyor.

TARİHİN EN BÜYÜK ÜÇÜNCÜ SATIN ALMASI
Borçlarıyla birlikte, SABMiller'ı satın almanın maliyetinin Belçikalı dev için 117 milyar dolara çıkacağı ifade edilirken, bu satın alma telekomünikasyon sektöründeki iki dev anlaşmanın ardından dünyanın en büyük üçüncü satın alması olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı


Bira sektörünün en büyüğü olan Belçikalı üretici Anheuser-Busch InBev'in, İngiliz SABMiller şirketine satın alma teklifi sunacağı yönündeki haberler yaklaşık bir ay önce gündeme gelmiş ve her iki şirketin hissesinde de doping etkisi yaratmıştı.

SABMiller hissesi yüzde 20'nin üzerinde, Belçikalı devin hissesi ise yüzde 9 değerlenmişti.


DÜNYANIN İKİNCİ BÜYÜĞÜ
Dünyanın büyük ikinci bira üreticisi olan SABMiller Peroni, Grolsch ve Pilsner Urquell gibi dünya genelinde bilinen markaları bünyesinde barındırıyor.

Belçikalı dev Anheuser-Busch InBev ise Budweiser, Stella Artonis ve Corona gibi popüler markaların ana şirketi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!