Belçika'da Karadeniz günleri

Güncelleme Tarihi:

Belçikada Karadeniz günleri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2017 15:12

Eşsiz doğası, sıcak insanları, hareketli folklörü, ritmik ezgileri, renkli şivesi ve lezzetli tatları geniş bir yelpazeye sahip olan Karadeniz kültürü ve sanatı Belçika Genk’de düzenlenen Karadeniz Kültür Sanat Festivali’nde tanıtılacak. Türkiye’den pek çok sanatçı, gazeteci, yazar ve markanın katılacağı festival 1-5 Mart tarihleri arasında Lımburghal’da düzenlenecek.

Haberin Devamı

Türk kültürünü Avrupa tanıtmak ve Türk gurbetçilerin memleket özlemlerini giderebilmek için düzenlenen Karadeniz Kültür Sanat Festivali; Belçika’nın Genk şehrine Karadeniz kültürü ve sanatının en güzel örneklerini taşıyacak.

Geleneksel Türk kültürünün temsil edileceği, insanları ve kültürleri buluşturacak olan festivalde; kültürel zenginliklerin tanıtılmasının yanı sıra toplumsal konjonktürde birlik ve beraberlik ruhunun arttırılması, kültürel varlıkların gelecek kuşaklara taşınması, uluslararası ilişkilerin geliştirilerek Türkiye turizminin ve ekonomisinin canlandırılması hedefleniyor.

Çok sayıda medeniyete ev sahipliği yapmış Anadolu’nun en köklü kültürlerinden örneklerin sergileneceği festivalde Karadeniz başta olmak üzere tüm Türkiye’nin tarihi ve turistik yerlerinden doğal alanlarına, sanatından zanaatına, lezzetlerinden geleneksel kıyafetlerine kadar pek çok konu renkli sunum ve şovlarla anlatılacak.

Haberin Devamı

Belçikada Karadeniz günleri

Kültür ve sanatın ön plana çıktığı festival

Festival kapsamında büyük boyutlarda Türkiye kültür haritası oluşturulacak. Bu haritada Türkiye’nin tarihi, sanatı, kültürü ve doğası tanıtılacak. Tarihi ve turistik yerlerden, doğal güzelliklere, spor olanaklarından bölgesel lezzetlere, bölge sanatından zanaatına kadar pek çok değer sergilenecek. Bölgesel tanıtımlar için kurulan standlarda fotoğraf sergileri ve video enstalasyonları ile detaylı ve ilgi çekici anlatımlar gerçekleştirilecek.

5 günlük festivalde edebiyattan müziğe, sinemadan tiyatroya kadar Türk sanatçıların en etkili sanateserleri sergilenecek. Türk yazarların imza günleri, film gösterimleri, konser ve dinletiler, tiyatro oyunlarının yanı sıra hat, ebru, seramik, kukla gibi alanlarda sanat atölyeleri de gerçekleştirilecek. Unutulmaya yüz tutmuş zanaatlar sergilenip, zanaakarlar gençlere birebir ulaşarak eski zanaatları yeniden canlandırmak için çalışacak.
Dünyanın en ilgi çekici coğrafyalarından biri üzerinde yer alan ülkemiz, ilgi çekici doğal oluşumlar sayesinde farklı sporları yapmak için de elverişli olduğundan bu alanda da tanıtımlar yürütülecek. Dağcılık, tracking, kayak, avcılık, hava atlayışları, sualtı dalışları, motor yarışları gibi ekstrem sporların yapılabildiği ülkemizdeki bu olanaklar da ziyaretçilere anlatılarak turizmi güçlendirmek adına çalışmalar yürütülecek.

Haberin Devamı

Belçikada Karadeniz günleri

Avrupalı Türk lezzetleriyle tanışacak, gurbetçiler özlem giderecek

Köklü bir geçmişe sahip olan Türk mutfağının en güzel örnekleri festival kapsamında ziyaretçilerle buluşturulacak. Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu, Marmara, Ege ve Akdeniz mutağının en güzel lezzetlerinden oluşan standlar tüm ziyaretçiler için açık olacak. Yörelerin eşsiz lezzetleri kalıtımcıların beğenisine sunulacak. Kuymaktan mıhlamaya, mantıdan içli köfteye ve daha pek çok farklı, yöresel lezzet ziyaretçilerin damaklarından unutamayacakları izler bırakacak.

Türkiye’nin sevilen isimleri Türk gurbetçilerle buluşuyor

Haberin Devamı

Sanat, siyaset ve televizyon dünyasının sevilen isimleri festival kapsamında Türk gurbetçilerle buluşacak. Karadeniz müziğinin sevilen temsilcileri Yudum, Apolas Lermi, Selçuk Balcı, Grup Koliva düzenleyecekleri konserlerle ziyaretçilere unutulmaz dakikalar yaşatacak ve bir nebze olsun memleket hasretlerini dindirmelerini sağlayacak.
Konserlerin yanı sıra televizyon dünyasının renkli simaları ve yazarlar da imza günleri ve panellerle Türkiye gündeminin son durumu hakkında Türk gurbetçileri bilgilendirecek. Rasim Ozan Kütahyalı, Cem Küçük, Yüksel Koç, Mehmet Aydın, Gökhan Taşkın gibi isimlerin katılacağı panelde referendum sürecine giren Türkiye masaya yatırılacak.

Haberin Devamı

Belçikada Karadeniz günleri

Etkinlik Takvimi:
2 Mart Perşembe – Yudum Konseri
3 Mart Cuma- Apolas Lermi Konseri
4 Mart Cumartesi – Selçuk Balcı Konseri
4 Mart Cumartesi - Yeni Türkiye Paneli – Konuşmacılar Rasim Ozan Kütahyalı, Yüksel Koç, Mehmet Aydın, Gökhan Taşkın, Cem Küçük (saat 14:00)
5 Mart Pazar – Grup Koliva Konseri

BAKMADAN GEÇME!