Belçika Türk Federasyonu binasına bombalı paket

Güncelleme Tarihi:

Belçika Türk Federasyonu binasına bombalı paket
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2016 12:49

Belçika Türk Federasyonu (BTF) Başkanı Ömer Zararsız, federasyon binasının önüne bombalı paket bırakılması karşısında sağduyulu hareket edeceklerini söyledi.

Haberin Devamı

OLAYLA ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Belçika Türk Federasyonu (BTF) Başkanı Ömer Zararsız, cuma namazı çıkışı 13.20 sıralarında federasyon binasının girişinde bir paket görüldüğünü ve hemen hemen polise haber verdiklerini söyledi. Zararsız, “Polis gelip pakette tehlikeli bir patlayıcı olduğuna kanaat getirmiş ve bu paketi patlatarak, bütün malzemeleri toplayarak, akşam saat 17.20 itibarıyla sokağı açmıştır” dedi. Binada herhangi bir maddi hasar olmadığını belirten Zararsız, şunları söyledi:

Belçika Türk Federasyonu binasına bombalı paket

KİMİN YAPTIĞINI BİLMİYORUZ

“Şu anda elimizde kimin ne şekilde yaptığına yönelik herhangi bir delil yok. Belçika polisinin vereceği raporlar doğrultusunda önümüzdeki günlerde elimize bilgi ulaştığı takdirde gerekli açıklamayı yapacağız. Bu konuda teşkilatımızın gerek yöneticileri, gerek mensupları sağduyulu olmak zorundadır çünkü kimlerin neleri yaptığının farkında değiliz. Buna yönelik herhangi bir ipucu, bilgi elimizde mevcut değil. O yüzden biz bu türlü olaylardan hiçbir zaman yılmadık. Her zaman yasal çerçevede çalışmalarımız devam edecektir. Bu tür şeyler, bizi hiçbir zaman yıldırmayacaktır. Hiçbir zaman, bu türlü oyunlar içerisinde camiamızın ve gençlerimizin olmasına da müsaade etmeyeceğiz. Bu tür şeylere biz sağduyulu bir şekilde Belçika’nın güvenlik güçlerinin vereceği raporlar doğrultusunda gereken çalışmayı yapıp yolumuza devam edeceğiz. Belçika devletinin kanunlarına güveniyoruz. En kısa zamanda bu tür olayları kim yapıyorsa, kimler yaptırıyorsa detaylarını bulup gereken cezanın verilmesini yetkililerden talep ediyoruz. Birileri bir şekilde Belçika’da, Belçika Dernekler Yasasına uygun çalışan Türk Federasyonuna bağlı dernekleri, zannımızca birileriyle karşı karşıya getirme gayretinde. Bunlara müsaade etmeyeceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!