Belçika terör kurbanlarını andı

Güncelleme Tarihi:

Belçika terör kurbanlarını andı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 13:29

Brüksel Havalimanı ve Maalbeek metro istasyonunda geçen yıl gerçekleşen terör saldırılarında hayatını kaybedenler törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

İLK tören, iki intihar saldırısının yapıldığı Brüksel Havalimanında düzenlendi. Törene, Belçika Kralı Philippe, Kraliçe Mathilde, Başbakan Charles Michel ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.
Kurbanların isimleri, viyolonsel eşliğinde tek tek okunurken Kral Philippe olay yerine çelenk bıraktı. 16 kişinin ölmesine neden olan çifte saldırının gerçekleştiği saat 07.58’de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşuna sadece törendekiler değil, o anda havalimanında bulunan yolcular da katıldı. Yoğun güvenlik önlemi alınan ve 26 dakika süren tören boyunca havalimanı hava trafiğine kapatıldı.
İkinci tören ise yine intihar saldırısında 16 kişinin öldüğü Maalbeek metro istasyonunda yapıldı. Burada da patlamanın meydana geldiği saat 09.11’de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve tüm metro ulaşımı bir dakika durduruldu.

Haberin Devamı

Belçika terör kurbanlarını andı

TERÖR SEVİYESİ EN YÜKSEK DÜZEYDE

Brüksel’deki törenlerde, hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen anıtın açılışı yapıldı. Açılışa, Belçikalı Kralı ve hükümet yetkililerinin yanı sıra AB Konseyi Başkanı Donald Tusk’un da aralarında olduğu AB kurumları yetkilileri katıldı.
Belçika’da, terör saldırılarının ardından alarm seviyesi en yüksek ikinci düzey olan 3’te tutuluyor. Askerler, önemli binalar ve metro istasyonlarını korumaya alırken, kamuya açık alanlarda da sürekli devriye geziyor. Ülkede zaman zaman terör şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenleniyor. Terör örgütü DEAŞ’ın üstlendiği 22 Mart 2016’daki Brüksel saldırılarında 32 kişi ölmüş, 300’den fazla kişi yaralanmıştı.

BAKMADAN GEÇME!