Belçika Başbakan Yardımcısı da iftara katıldı

Güncelleme Tarihi:

Belçika Başbakan Yardımcısı da iftara katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 10:37

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türk Telekom Mobile Belçika’nın başkenti Brüksel’de iftar verdi. Hotel Le Plaza’daki iftara katılan AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, “Biz Türkler sadece güzel zamanları ve sofraları paylaşmıyoruz. Coğrafyası neresi olursa olsun acıları da paylaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Acıların paylaşılması gerektiğini belirten Şahin, acının coğrafyası farklı olsa da eşit bir şekilde tüm insanların paylaşmasını beklediğini söyledi. Şahin, Türkiye’nin AB sürecini kararlılıkla sürdürdüğünü anımsatarak, “Avrupalı dostlarımızdan terörle ilgili konuda bir tanım sorunu yaşamak bizi üzüyor. Eğer Türkiye’yi, Ankara’yı güvenli kılamazsak Brüksel’i, Paris’i, Berlin’i güvenli kılmanın mümkün olmadığını anlamak zorundayız” diye konuştu.

Belçika Başbakan Yardımcısı da iftara katıldı

BİR TANE BİLE TÜRKİYE KÖKENLİ YOK

Programa katılan Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders de, “Bizler dünyadaki bütün teröristlerle aynı metot ve enstrümanlarla mücadele ediyoruz. Bizler, NATO’da birlikteyiz ve Türklerle NATO’da çalışmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadesini kullandı.
Belçika’dan çok sayıda yabancı savaşçının Suriye ve Irak’a gittiğini ancak bunların arasında hiçbirinin Türkiye kökenli Belçikalı olmadığını belirten Reynders, Türk toplumunun Belçika’daki rolünün arttığını hatırlattı.
Kuran okunmasıyla başlayan iftara, Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Hakan Olcay, MÜSİAD Brüksel Temsilcisi Alperen Özdemir’in yanı sıra çok sayıda Belçikalı ve Türk davetli katıldı.

Haberin Devamı

Belçika Başbakan Yardımcısı da iftara katıldı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!