GAZİANTEP HABERLERİ

Belarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı

DHA
02.11.2017 - 09:48Son Güncelleme :
DHA

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi'nin aşçıları, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in ve büyükelçilerin eşlerine, Antep yemekleri yapmayı öğretti.

Gastronomi dalında, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) 'Yaratıcı Şehirler Ağına' giren Gaziantep, zengin mutfağının başını çeken yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmanın inceliklerini Belarus’un başkenti Minsk’te, MSM şefi Doğa Çitçi’nin nezaretinde büyükelçilerin eşleriyle buluşturdu, onları Antep sofrasının eşsiz lezzetiyle tanıştırdı.

Şef Çitçi, Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey’in eşi başta olmak üzere 24 büyükelçinin eşlerine, Dünyaca kabul gören Antep’in yöresel yemeklerinden yuvalama, ali nazik, lahmacun, katmer ve içli köfte yapmayı öğretti. Yemek yapımını yakından izleyen büyükelçi eşleri, Antep yemeklerinin lezzetli ve yapımının çok zahmetli olduğunu belirterek, en kısa zamanda Gaziantep’e gelmeyi düşündüklerini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Gaziantep haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Gaziantep haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Belarus’ta Antep mutfağı tanıtıldı haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

GAZİANTEP NAMAZ VAKİTLERİ

03 Aralık 2017, Pazar
  • İmsak
    05:39
  • Guneş
    07:20
  • Öğle
    12:31
  • İkindi
    15:05
  • Akşam
    17:21
  • Yatsı
    18:51
Sayfa Başı