'Belarus Devlet Dans Topluluğu' Eskişehir’de

Güncelleme Tarihi:

Belarus Devlet Dans Topluluğu Eskişehir’de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 14:54

'Belarus Devlet Dans Topluluğu' Eskişehir’de

Haberin Devamı

ESKİŞEHİR, (DHA)- BELARUS Kültür Günleri kapsamında, Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde 'Belarus Devlet Dans Topluluğu' gösteri sundu.
Belarus Devlet Dans Topluluğu gösterisine Vali Azmi Çelik ve eşi Emel Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Belarus Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Aleksandr A. Yatsko, Muharip Hava Kuvveti Komutan Yardımcısı Hv.Korg. İsmail Güneykaya, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Naci Gündoğan ve çok sayıda davetli katıldı.
İki ülke milli marşlarının okunmasıyla başlayan programda konuşma yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, önümüzdeki yıl bağımsızlığının 25. yılını kutlayacak olan Belarus Cumhuriyeti’ni ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu dile getirdi. İki ülke arasındaki kültürel faaliyetlerin önemine dikkat çeken Bakan Yardımcısı Yayman, "Siyasi ve ekonomik alanlarda sağladığımız iyi ilişkileri kültür alanında da sağlamak istiyoruz. Bu yüzden iki ülke Kültür Bakanlıklarının arasında yaptığı anlaşmalar var" dedi.
Belarus Cumhuriyeti Kültür Bakan Yardımcısı Aleksandr A. Yatsko, Türkiye’de Belarus Kültür Günleri'nin iki ülkenin kültürel hayatında yer alan önemli bir etkinlik olduğunu belirterek dostluk ilişkilerine değindi. Bakan Yardımcısı Yatsko, şöyle dedi:
"İşbirliğimizin devam ettiği süre içinde kültür alanındaki ikili temasların yapılması için gerekli şartlar sağlanmıştır. Yıllar içinde bu gelenekler güçleniyor, yeni içeriği katarak kültür projelere dönüşüyor. Belarus ile Türk halkı, eşsiz tarihi tecrübe ve zengin kültürel geleneklerine sahiptir. Ulusal miraslarımızı tanıyarak karşılıklı olarak kültürümüzü de zenginleştirmekteyiz. Eskişehir gibi zengin bir tarihe sahip olan bir kentte konser vermek bizim için çok heyecan verici ve önemlidir."
Açılış konuşmaları ardından Belarus Devlet Dans Topluluğu gösterii sundu. Devletliler tarafından beğeniyle izlenen gösteri sonunda, sanatçılar ayakta alkışlandı. 

 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!