'Beklentinin üzerinde katılım oldu'

Güncelleme Tarihi:

Beklentinin üzerinde katılım oldu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 01:10

Kırmızı’da bu yıl Juri Başkanlığını üstlenen PURPLE, Sustainable Ideas Kurucu Ortağı Faika Ergüder, beklentinin üzerinde rekor bir katılım olduğunu vurguladı. Ergüder, şu değerlendirmeyi yaptı: “Özünde ‘basında’ reklamı değerlendiren bir yarışma olduğu için Kırmızı’yı çok önemsiyorum. Bir mecranın kendi dinamiklerine göre en etkili çözümü yaratmak ve işin zanaatının önemini zorlayan bir yarışma. Çoklu mecra kullanımında bir fikri her yere yapıştırmanın ötesine taşımayı ve tek mecrada çalışan, ayrışan yaratıcılığı desteklemesi sektörde genç yeteneklerin gelişimine önemli bir katkı oldu her zaman. Değişen dünyada mecralar sekil değiştirebilir, çizgiler kayabilir ama işin zanaatı her zaman çok önemli olmaya devam edecektir hatta daha da büyük önem kazanacaktır. Bu nedenle Kırmızı’nın bu odağı sektöre önemli bir disiplin kazandırmaya devam edebilir.”

Haberin Devamı

Kırmızı Ödülleri’nde Jüri Başkanı olmanın önemli bir deneyim olduğunu belirten Faika Ergüder, “Çok keyifli ve heyecan verici geçti. Her jüri ayrı ayrı kendi için hayli uyumluydu. Tartışmalar verimli geçti ve daima en iyi secimi yapmaya odaklandık. Bazen jürilerde bu ortamı yaratmak çok zor olabiliyor ama bu sene istisnasız her kategorinin jürisi harikaydı. Yoğun günleri eğlenerek geçirdik diyebilirim.
Genel olarak bölge dahil iyi işler vardı. En favori isimi seçmek istemem ama yaptığımız seçimler hepimizin ortakça en değerli bulduğumuz işler oldu.”

Kırmızı Ödülleri’nin 14. yılında sektöre kazanımlarından bahseder misiniz?

Özünde “basında” reklamı değerlendiren bir yarışma olduğu için Kırmızı’yı çok önemsiyorum. Bir mecranın kendi dinamiklerine göre en etkili çözümü yaratmak ve işin zanaatının önemini zorlayan bir yarışma. Çoklu mecra kullanımında bir fikri her yere yapıştırmanın ötesine taşımayı ve tek mecrada çalışan, ayrışan yaratıcılığı desteklemesi sektörde genç yeteneklerin gelişimine önemli bir katkı oldu her zaman. Günümüzde dijital platformun varlığı Kırmızı’nın kategorilerini genişletse de özünde “craftsmanship” konusundaki odağını kaybetmedi ve kaybetmemeli.

Haberin Devamı

Değişen dünyada mecralar şekil değiştirebilir, çizgiler kayabilir ama işin zanaatı her zaman çok önemli olmaya devam edecektir hatta daha da büyük önem kazanacaktır. Bu nedenle Kırmızı’nın bu odağı sektöre önemli bir disiplin kazandırmaya devam edebilir.

Kırmızı Ödülleri’nde Jüri Başkanı olmak nasıl bir deneyimdi?

Çok keyifli ve heyecan verici geçti. Her jüri ayrı ayrı kendi için hayli uyumluydu. Tartışmalar verimli geçti ve daima en iyi secimi yapmaya odaklandık. Bazen jürilerde bu ortamı yaratmak çok zor olabiliyor ama bu sene istisnasız her kategorinin jürisi harikaydı. Yoğun günleri eğlenerek geçirdik diyebilirim.

Kırmızı Ödülleri’ne bu yıl sektörün katılımı ve ilgisi nasıldı?

Bu sene katılım çok yüksekti. Beklentinin çok üzerinde katılım oldu.

Bu yıl Kırmızı’da ödül alan işlerle ilgili neler söylemek istersiniz? Sizin en çok takdir ettiğiniz işler nelerdi?

Haberin Devamı

Genel olarak bölge dahil iyi işler vardı. En favori isimi seçmek istemem ama yaptığımız seçimler hepimizin ortakça en değerli bulduğumuz işler oldu.

Bu yıl jüri başkanı olmak Kırmızı’ya gelecek yıllardaki bakış açınızı nasıl değiştirdi?

Bu sene jüri sırasında deneyimlerimizi aramızda değerlendirdik ve gelecek yıllarda kategorilerin değerlendirme kriterlerini daha net tanımlayarak yola devam etmenin çok yararlı olacağına karar verdik. Ancak bunu yaparken entegre işlerin çoğalmasıyla Kırmızı’nın her mecranın dinamiği ve ihtiyacına göre yaratıcılığı zorlaması ama diğer yarışmalardan ayrışmak için de işin özellikle zanaat boyutuna odaklanmasının önemli olacağını düşünüyorum.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!