Beklenen İspanya'yı gördük

Güncelleme Tarihi:

Beklenen İspanyayı gördük
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 11:05

İspanyol basını, 2010 Dünya Kupası'nda Portekiz'i 1-0 yenerek çeyrek finale yükselen İspanya'nın “Nihayet beklenen oyununu ortaya koyduğunu” yazdı.

İspanya'nın çeyrek finale yükselmesi nedeniyle Marca gazetesi, “Benim İspanyam bu”, “Ustaların zaferi” başlıklarını atarken, “İspanya yeniden orijinine döndü ve dönüm noktası olan bir galibiyet elde etti. Defansında hiçbir boşluk bırakmayan oyunla kaygılandırıcı bir rakibi geçmeyi başardık, ama dikkat çünkü henüz hiç birşey kazanmadık” yorumunda bulundu.

AS gazetesi de “Matadorlar”, “Şampiyonlar geri döndü” başlıklarını kullanarak, maçın 58. dakikasında Torres'in yerine Llorente'nin girmesiyle İspanya'nın oyununun daha da “mükemmelleştiği”ni savundu. “Xavi eskisi gibi oynamaya başladı ve İspanya uçtu” diye yazan As, İspanya'nın 3 maçı kazanması halinde tarihi bir zaferle kupayı kaldırabileceğini belirtti.

Diğer İspanyol gazetelerinden El Pais “İspanya, hayal kurmaya başlıyor”, El Mundo “Villa, İspanya'nın düşünü harekete geçiriyor, bizi yeni bir dünya bekliyor”, La Razon “Kararı, Cristiano Ronaldo'ya karşı düelloyu kazanan Villa veriyor”, ABC “İspanya en iyi oyunuyla çeyrek finale çıkıyor” ifadelerini öne çıkardı.
İspanyol basını ayrıca, teknik direktör Vicente Del Bosque'nin Daniel Güiza yerine Fernando Llorente'yi milli takıma almasında ne kadar haklı olduğunun Portekiz maçında görüldüğünü kaydetti.

Maç sonrası açıklama yapan Del Bosque, “Görüyorum ki, bu takım tarih yazmak istiyor. Futbol olarak en iyi dönemimizdeyiz. Yaklaşık 30 gündür çalışıyoruz ve iyi durumda olduğumuzu biliyorduk” dedi.

İspanyol teknik adam, çeyrek finaldeki rakipleri Paraguay için “Dünya Kupası hiçbir takımı küçümsemeden, maksimum konsantrasyon ve saygıyla kazanılır. Eğer bu düşünce ile oynarsak hiçbir rakip bizi kontrol edemez. Takımım çok iyi durumda ve bu kupayı kazanmak için çok heyecanlı görüyorum” değerlendirmesini yaptı.

İspanya'ya 2008'de Avrupa şampiyonluğunu kazandıran eski teknik direktör Luis Aragones, Dünya Kupası'nda ilk defa İspanya'yı beğendiğini ifade eden bir yorum yaptı.

Aragones, “Nihayet, eski İspanya'yı görüyoruz. Portekiz karşısında bundan önceki maçlardan farklı bir İspanya vardı. Özellikle ikinci yarıda topu daha fazla ayağında tutarak oynamasını, Villa ve Llorente ile atakta etkili olmasını bildi” yorumunda bulundu.

PORTEKİZ BASINI: “GÖZYAŞI, ÜMİTSİZLİK VE POLEMİK”

Portekiz basını ise “Gözyaşı, ümitsizlik” gibi başlıklar kullanarak, Dünya Kupası'ndan elenmekten dolayı milli takım heyetinin çok üzgün olduğu belirtilerek, Villa'nın attığı golün ofsayt olabileceği öne sürüldü. Portekiz gazeteleri, teknik direktör Carlos Queiroz'u da tamamen savunmaya yönelik taktiğinden dolayı eleştirdi. Basına konuşmak istemeyen Cristiano Ronaldo ise sadece “Hayal edilemeyecek bir üzüntü içindeyim. Queiroz ile konuşun” demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!