Beklemeyin, beni hemen idam edin

Güncelleme Tarihi:

Beklemeyin, beni hemen idam edin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

168 kişinin öldüğü Oklahoma Faciası'nın bombacısı Timothy McVeigh, affı için yapılan girişimleri reddetti, idam tarihinin bir an önce saptanmasını istedi.

1995 yılında Oklahoma kentinde resmi dairelerin yer aldığı binaya bombalı saldırı düzenleyerek 168 kişinin ölümüne, 500'den fazla insanın da yaralanmasına neden olan, sonra da idama mahkum edilen Timothy McVeigh, canının bağışlanması için yapılan girişimlerin durdurulmasını istedi. Bu amaçla mahkemeye başvuran ve idam tarihinin bir an önce saptanmasını isteyen McVeigh'in bu talebini, Federal Yargıç Richard Matsch kabul etti.

Yargıç: Sen gene de düşün

Denver kentindeki Terre Haute Cezaevi Mahkemesi'nin yargıcı olan Richard Matsch, idamın kesin tarihini saptamadan önce, McVeigh'e bir şans daha tanıdı. Yargıç, tarihi kesinleştirmeden önce fikrini değiştirmesi için McVeigh'e 11 Ocak'a kadar süre verdi. Yargıç, bu tarihe kadar temyiz başvurusu olmaması halinde ABD Cezaevleri Bürosu'ndan McVeigh için bir idam tarihi belirlenmesini isteyeceğini söyledi.

İnfaz zehirli iğneyle

McVeigh ise yargıcın verdiği bu son şans için, ‘‘Sanıyorum benden fikrimi değiştirmem bekleniyor. Ama kararım 11 Ocak'a kadar değişir mi, şimdiden bilemem’’ dedi. Eğer McVeigh, 11 Ocak'a kadar yeni bir itirazda bulunmazsa, idam tarihi kesinleşecek. 168 insanın ölümünden sorumlu tutulan bombacı McVeigh'in, gelecek yıl zehirli iğneyle idam edilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!