Bekir Coşkun: Cadı avı...

Bekir COŞKUN
Haberin Devamı

ADALET Bakanı, McCarthy döneminde olduğu gibi irticacı memur avına çıkmamayı önerdi.

Samimi olduğunu hatırlatan Hikmet Samimi Türk, ‘‘Cadi avına çıkmayalım. Bütün memurlara irticacı gözüyle bakamayız’’ dedi.

Peki Başbakan'ın ‘‘İrticacı memurlar devleti sardı, Kanun Hükmünde Kararname acilen lazım. Devlet elden gidiyor’’ şeklindeki sözleri neyin nesiydi?..

Hangisi doğru?..

Ya o Kanun Hükmünde Kararname çıksaydı?..

Cadı avı başlasaydı?..

Gözleri faltaşı gibi açılmış Ecevit, elinde sopa haline getirdiği Kanun Hükmünde Kararname, bakanlıkların çatısında ‘‘Burda tehlikeli irticacı memur var mı?..’’ diye karşı çatıda, elinde T cetveli ile bekleyen Devlet Bahçeli'ye soruyor.

McCarthy dönemi öyle çünkü.

*

Hem o Kanun Hükmünde Kararname'nin altında imzası olan, hem cadı avına çıkmanın yanlış olacağını söyleyen Hikmet Samimi Türk'e elbette ilk tebrik cadılardan değilse bile Fazilet Partisi'nin kadısından geldi.

Recai Kutan, ‘‘Takdire şayan sözler’’ dedi.

Peşinden ANAP'tan, DYP'den tebrikler, tebrikler...

Bakın ben size söyleyeyim:

İrticacı memurların devleti sardığı doğrudur. Diyelim ki yarının valileri olan kaymakamların yarısına yakınının tarikatçı olduğu devletin raporlarında var.

Daha dün; Hákim ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkanvekili Ergül Güryel'in ‘‘Yargıda irticacı var’’ sözleri gazetelerde manşetti.

Atatürk'ün kemiklerini sızlatacak o başkent Ankara'nın amblemini her gün selamlayan bir devlette ayrıca kanıta gerek var mı?..

Daha ne istersiniz?..

*

Ancak devletten irticayı temizlemekte kimse samimi değil.

DYP ile ANAP asla irticaya karşı tavır koyamazlar, çünkü içlerindeki tarikatlara dayalı milletvekillerini kaybederler.

MHP, Fazilet'ten kaçan oylara talip olduğu için isteksiz.

Ne kalıyor geriye?..

Hem Fethullah Gülen okulları ile övünüp, hem Gülen'in tutuklama kararına üzülen, hem de kendi Adalet Bakanı'na bile inandırıcı gelmeyen bir Ecevit...

Devleti yobazlardan temizlemek bir uydurmaydı.

Bence boşuna beklemeyin.

Boşuna...

Yazarın Tüm Yazıları