BEKDER 7. Onur Ödülleri sahiplerini buldu

Güncelleme Tarihi:

BEKDER 7. Onur Ödülleri sahiplerini buldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2016 12:26

- Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneğince verilen "BEKDER 7. Onur Ödülleri", düzenlenen törenle sahiplerini buldu

Haberin Devamı

BAYBURT (AA) - Bayburt Bilim Eğitim ve Kültür Derneğince (BEKDER) verilen "BEKDER 7. Onur Ödülleri", düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Şair Zihni Kültür Merkezi'ndeki törende konuşan BEKDER Başkanı Mete Emir, kıymet bilmeyen toplumların kıymet yetiştiremeyeceğini, o kıymeti bilmeyen toplumların da bir geleceği olamayacağını söyledi.

Emir, tarihin sadece geçmişte yaşananlar olmadığını, tarihin bugünden de yazıldığını belirterek, "Biz bu programda şimdiki zamanda tarih yazan değerli Bayburtlu ağabeylerimizi, amcalarımızı, kardeşlerimizi ödüllendiriyoruz. Ölmesi mutlak olan bu dünyada yaşarken bu kadar güzellikler varken, bu kadar iyi insan varken kötülük niyedir?" dedi.

Bayburt'tun il olmasına katkısı ve Bayburt'a olan hizmetleri nedeniyle eski belediye başkanlarından Ali Bilen, iş adamı Kadir Arpalı, ilahiyat alanındaki çalışmaları nedeniyle Prof. Dr. Asri Çubukçu, söz yazarı, besteci ve Türk halk müziği sanatçısı Mustafa Ahıskalıoğlu ile Düya Bilek Güreşi Şampiyonu Tuncay Başaran, BEKDER Onur Ödülleri'ne layık görülen isimler oldu.

Haberin Devamı

Ali Bilen'e ödülünü Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Prof, Dr. Asri Çubukçu'ya ödülünü Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, Kadir Arpalı'ya ödülünü Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Tuncay Başaran'a da ödülünü SOCAR Türkiye Başkanı ve BEKDER Onur Kurulu Başkanı Kenan Yavuz verdi. Geçtiğimiz yıllarda yaşamını yitiren Mustafa Ahıskalıoğlu'nun ödülünü ise Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, oğlu Naci Ahıskalıoğlu'na verdi.

Ödül töreni, 1970 ve 1980'li yıllarda halk oyunları ekiplerinde yer alan ve şuanda kentte demirci ustası, kuaför, motor tamircisi, marangoz ya da emekli olan kişilerden oluşturulan halk oyunları ekibinin gösterisi ve Türk Halk müziği konseriyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!