“Bekaretin önemi yok” diyenler bir de bana kulak versin

Sevgili Güzin Abla, köşenizdeki bir mektubu okurken, yaşadıklarımı sizinle paylaşmaya karar verdim.

Benim üniversite yıllarımda güzel bir ilişkim oldu. Ona o kadar güveniyordum ki, onunla birlikte olmakta hiçbir sakınca görmedim.
Ama ilişkimizin ikinci yılında, sebebini anlayamadığım bir şekilde bana soğuk davranmaya başladı. Mezuniyetim yaklaşırken de ilişkimiz bitti. Ondan ayrılmamak için çok çabaladım. O benim ilk aşkım, güvendiğim ilk kişiydi.
Onun için kendimi çok üzdüm ve daha sonra yanlış ilişkiler kurdum. Sanki ondan ve hayattan öç alıyordum.
Şu an ise 30 yaşındayım, mutlu bir evliliğim ve tatlı mı tatlı bir kızım var. şimdi geriye dönüp baktığımda o gencin benden neden soğuduğunu daha iyi anlıyorum.
Onun ciddi anlamda ilişki yaşadığı ilk kadındım. Ve onunla birlikte olarak acele etmiştim. Yaşayabileceği ne varsa benimle yaşamıştı. Ve beni kendisiyle evlenmeye layık görmedi.
Belki ailesi etkili oldu kararında. Ya da daha 20’li yaşlarında, ömrünün sonuna dek birlikte olacağı kadınla olma fikri cazip gelmedi ona.
Bekaretin önemli olmadığını söyleyenler, bana kulak versinler. Erkekler ve kadınlar tamamen farklı yaklaşımlar içinde bu konuda. Bunun eğitim durumuyla da hiçbir ilgisi yok...
Rumuz: Eski bir hikaye

Sevgili kızım, yaşadığın olayı bu kadar olgunlukla karşılamana, beraber olduğun gencin ruh halini bu kadar güzel yorumlamana, kendini eleştirmene, hatalarını görmene, en önemlisi de sonunda hayatını düzene koyabilmene hayran kaldım. Keşke herkes senin kadar aklı başında olabilse...
Sevdiğin erkeğe güvenmiş, onunla beraber olmakta sakınca görmemişsin. Bu çok doğal... Bir genç kız, hayallerinin erkeğini bulduğunu düşündüğünde, gelecek planları yaptığı kişiye kendini teslim etmekte sakınca görmeyebilir. Senin yaptığın da buymuş işte...
Ama dediğin çok doğru, bazen erkekler, evlenmeden karı-koca hayatı yaşamayı kabul eden kızlara karşı garip bir güvensizlik duyabiliyor. Ya da zaman içinde, o genç kız gözlerindeki tüm çekiciliğini yitirebiliyor, her şeyi yaşadığı için de heyecan kayboluyor.
Erkekler bu konuda gerçekten çok garip davranıyor. Bir yandan ısrarla “Beni seviyorsan, neden beraber olmuyorsun?” diye baskı yapıyor, diğer yandan o genç kızla beraber olduktan sonra tereddütler yaşamaya başlıyorlar... Gel de çık işin içinden...

Kütüphanemiz sizin bağışlarınızla oluşsun

Güzin Abla, Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde bir kütüphane oluşturuyoruz. ılçemizin imkanları elvermediği için, kitap edinme konusunda zorluk yaşıyoruz.
Gençlere ve öğrencilere hitap eden roman, ansiklopedi gibi kitaplara ihtiyacımız var. Siz ve değerli okurlarınızın Dilovası Gençlik Derneği Kütüphanesi’ne katkıda bulunacağını umuyorum.
Okuduktan sonra rafa kaldırdığınız kitaplarınızın genç beyinlere faydalı olmasını istiyorsanız, lütfen bizimle irtibata geçin.
Yapacağınız kitap bağışları için şimdiden gönülden teşekkürler.
Dilovası Gençlik Derneği yöneticileri
Adres: Mimar Sinan Mah. ıstiklal Cad. No: 10 Posta kodu: 41455 Dilovası / Kocaeli
Telefon: 0532 502 12 12
E-mail: isadiguzel@hotmail.com


Gençliği okumaya teşvik etmek ne kadar güzel... Herkesin bu konuda duyarlı olacağından eminim. Ben de hemen şimdi evde birikmiş yüzlerce kitabımı karıştırmaya başlayacağım... Okurlarımın da, kütüphanenizi kurmanıza mutlaka destek olacağına inanıyorum.
Yazarın Tüm Yazıları