Bekaretime zarar vermiş olabilir miyim?

Güzin Abla, ben 19 yaşında bir kızım. Bir süre önce mastürbasyon yaparken kızlık zarıma zarar vermiş olabileceğimi düşündüm, telaşlandım.

Haberin Devamı

Aslında kanama olmadı ama iki gün sora regl olduğum için kafam çok karıştı. şimdi kafama taktım, hep bunu düşünüyorum.
Sürekli sorun üretiyorum kafamda ve hiçbir şeyden zevk almıyorum.
Küçükken ameliyat olmuştum ve bana idrar yapmam için sonda takmışlardı. Bu da çok kafamı kurcalıyor, ya o zaman bir şey olduysa?
Çok ama çok korkuyorum.
Bir yıldır çok sevdiğim biri var, evlenmeyi düşünüyoruz. O benimle birlikte olmayı çok istemişti ama onu hep geri çevirdim. şimdi sırf kendi hatam yüzünden bekaretime bir şey olduysa diye çok korkuyorum.
Bu yüzden onunla da sürekli kavga ediyorum. Benden soğuması için elimden geleni yapıyorum ama aslında onu çok seviyorum.
Ne yapacağımı bilmiyorum. Mastürbasyon yaparak bekaretime zarar vermiş olabilir miyim? Lütfen bir akıl ver...
? Rumuz: Mutlu olmak istiyorum

Haberin Devamı

Sevgili kızım, bekaret zarı belki çok ince, çok hassas bir zardır ama dıştan yapılan bir baskıyla da öyle hemen yırtılmaz.
Mastürbasyondan endişe eden genç kızlara her zaman söylüyorum; vajina yoluna bir şey girmedikçe, aşırı bir baskı uygulanmadıkça, bekâret zarı yırtılmaz.
Zarar görse bile, tam anlamıyla yırtılmadığı sürece, ilk ilişki sırasında yine kanama olur. Hem söylediğine göre senin bir kanaman da olmamış.
O halde kendini bu kadar harap edecek bir şey yok ortada...
Çocukluğun sırasında geçirdiğin o ameliyat nedeniyle takılan sonda ise bekaretle ilgili değildir. Sonda idrar yollarına takılır. Oysa vajinal giriş daha geridedir. Kendini boş yere suçlamaktan vazgeç, sevdiğinle rahat rahat evlenip mutlu olmaya bak...

Sevdiğim adamın bir oğlu varmış

Sevgili Güzin Ablacığım, benim bir erkek arkadaşım var. Benden 10 yaş büyük. Aramızdaki yaş farkına rağmen onu çok seviyorum.
Ona çok güveniyorum. Ama maalesef aramızda ciddi bir sorun var.
Erkek arkadaşımın beş sene önce başından bir evlilik geçmiş ve bu evlilikten bir oğlu varmış. şimdiye kadar ona hiç göstermemişler çocuğunu ama artık görmek istiyor. Bu nedenle dava açmaya hazırlanıyor. Biz ileride evlenmeyi düşünüyoruz. Fakat ben bu durumda ne yapacağımı bilmiyorum.
? Rumuz: Kıvırcık

Haberin Devamı

Eğer bu adam için “hayatımın erkeği” diyebiliyorsan, fedakarlık etmeyi de düşünebilmelisin. Çünkü bir yuva karşılıklı fedakarlıkla kurulur.
Evet, bir çocuk aranızda gerçekten ciddi bir sorundur. Bugüne kadar çocuğunu görmemiş bir baba için, bu özlem son derece doğal ama sen buna olgunlukla katlanabilecek misin?
Unutma ki, her evlilikte böyle bir çocuk sorunu olmasa bile, taraflardan birinin ailesine aşırı düşkünlüğü gibi beklenmedik problemlerle karşılaşmak mümkün.
Kısacası evlilikte her zaman her şey yolunda gitmeyebilir. Ama karşılıklı sevgi ve anlayışla her şey kolaylıkla atlatılabilir...

Yazarın Tüm Yazıları