Bekaret esnek olabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Bekaret esnek olabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 08:49

Kızlık zarının yapı olarak son derece hassas olduğunu belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Çabuk Cömert, kızlık zarının esnekliğiyle ilgili şüpheleri olan kişilerin uzman bir jinekoloğa başvurması gerektiğini ifade ediyor.

Haberin Devamı

Her 100 kızdan 25’inde görülen esnek kızlık zarı adından da anlaşılacağı üzere esnek bir yapıya sahiptir. Aslında zar geriye doğru çok fazla esneme yapmaz. Bu zarın özelliği diğer kızlık zarlarına oranla ortasında bulunan açıklığın çok daha fazla olmasıdır. Bu nedenle cinsel ilişki esnasında genelde kanama olmaz. Yani penisin vajinaya giriş yapmasına yetecek kadar bir açıklık olduğu için kızlık zarı bozulmadan cinsel ilişkiye girilmesi mümkün olur.

 

Bekaret esnek olabilir mi

 

ESNEK KIZLIK ZARI NEDİR?

Bu zarın esnek kızlık zarı adını alması ise zarın yapısına göre değişmekle beraber cinsel ilişkiden sonra kızlık zarının hemen hemen eski boyutuna geri dönmesidir. Genelde esnek kızlık zarı özellikleri nedeni ile cinsel ilişki esnasında bozulmaz ve yüksek esnekliğe sahip olan zarlarda defalarca ilişkiye girilmesine rağmen kanama meydana gelmez. Bu tip kızlık zarlarında bozulma sadece normal doğum anında bebeğin geçişi esnasında meydana gelir. Pek çok kişi “kızlık zarımın esnek olup olmadığını nasıl anlarım?” sorusunu yöneltmekte olup bunu kişinin kendisinin anlaması kesinlikle mümkün değildir.

 

Haberin Devamı

Bekaret esnek olabilir mi

 

Kızlık zarı yapı olarak son derece hassas olup, esnekliği hakkında denemeler yapılması kızlık zarının bozulması gibi istenmeyen sonuçlara sebebiyet verebilir. Bu nedenle asla kızlık zarını denemek için dışarıdan bilinçsiz müdahalelerde bulunulmamalıdır. Kızlık zarının esnek olup olmadığı hakkında şüpheleri olan ya da bunu öğrenmek isteyen kişilerin mutlaka uzman bir jinekoloğa başvuruda bulunmaları gerekir. Yapılacak olan basit bir muayene ile kızlık zarının esnek olup olmadığı anlaşılır.

 

Haberin Devamı

Bekaret esnek olabilir mi

 

arpanetmedya.com Tarafından hazırlanmıştır.

 

 

BAKMADAN GEÇME!