Bekar erkeğin mutfağı

Güncelleme Tarihi:

Bekar erkeğin mutfağı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2004 00:00

Uzun süren bekarlıklar erkeklere çok şey öğretir. Eldeki avuçtaki kısıtlı malzemeyle ne yapabileceklerini sıklıkla düşünmelerinin yanısıra, yemek yapmanın zorluklarını da görürler. Ülkemizde yapılan bir araştırma, uzun sürei bekar yaşayan erkeklerin, evlendikten sonra yemek işinden elini eteğini çektiğini göstermiş. Ancak azınlık bir kısım erkekler, evlenince bile keyifle yemek yapıp, zevkli sofralar kuruyormuş. En büyük şikayetleri ise etrafı dağıttın, çok bulaşık çıkardın diye sürekli dırdır eden hanımlarıymış. ŞIKŞIKIDIM MÖNÜLERValidebağ sofrası8 kişilikHazırlama süresi 15 dakikaPişirme süresi 35 dakikaMalzeme listesi500 gr tavuk ciğeri3 adet kuru orta boy soğan (yemeklik doğranmış)2 adet yeşil sivri biber (incecik doğranmış)1 çay kaşığı kırmızı pul biber, karabiber1 çay kaşığı kekik, tuz 2 yemek kaşığı sıvıyağ2 yemek kaşığı sıvıyağ6 adet orta boy patates (haşlanmış)Yıkanan ve süzülen ciğerleri, soğan ve sıvıyağla beraber bir tencerede sürekli karıştırarak 7-8 dakika kavurun. Yeşil biberleri ekledikten sonra 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, kekik, pul biber ve 2 su bardağı sıcak suyu ilave edip, 10 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri yıldız şeklindeki kurabiye kalıbıyla kesip, bir fırın kabının etrafına dizin. Ortasına pişen tavuk ciğerlerini dökün ve 175 dereceye ayarlı fırında, 10 dakika kadar pişirip, servise sunun.Pirinç salatası8 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 20 dakikaMalzeme listesi2 su bardağı yeşil mercimek1 su bardağı pirinç2 yemek kaşığı mısır (konserve)Yarım demet maydanoz (ince kıyılmış)1 çay bardağı bezelye (konserve)Sosu için3 yemek kaşığı soya sosu1 kahve fincanı zeytinyağı1 çay kaşığı kekik, tuzSüslemek için1 adet kırmızı dolmalık biber1 adet sarı dolmalık biber Pirinci 4 su bardağı suyla 15 dakika kadar haşlayıp, süzün. Mercimeği 6 su bardağı ilavesiyle iyice yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün ve pirinçle karıştırın. Üzerine mısır, bezelye ve maydanozu ekleyerek iyice harmanlayın. Küçük bir kasede sosu çatalla çırpıp, salatanın üzerine gezdirin. Kırmızı ve sarı biberlerle süsleyerek servise sunun.Muhallebili kurabiye10 kişilikHazırlama süresi 20 dakikaPişirme süresi 25 dakikaMalzeme listesi200 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşamış)1 çay bardağı sıvıyağ1 çay bardağı yoğurt3 yemek kaşığı kakao2 yemek kaşığı toz şeker1 paket vanilya1 paket kabartma tozu6 su bardağı un Muhallebi için1 paket hazır muzlu veya vanilyalı puding2 su bardağı sütGeniş bir kabın içinde; margarin, sıvıyağ, yoğurt, kakao, toz şeker, vanilya ve kabartma tozunu karıştırın. Yavaş yavaş unu ekleyerek yumuşak bir hamur tutup, 30 dakika bekletin. Muhallebi için toz pudingle sütü karıştırıp, orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak katılaşıncaya kadar pişirin, soğumaya bırakın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine 1 tatlı kaşığı muhallebi koyarak hamuru kapatıp, yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye dizilmiş kurabiyeleri 175 derecede 25 dakika pişirin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!