Behzat Ç.’den şiddete hayır

Güncelleme Tarihi:

Behzat Ç.’den şiddete hayır
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2013 00:00

Tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan Kadınlar Günü Çankaya’da, beş günlük özel bir programla kutlanacak.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle, beş gün sürecek özel bir etkinlik programı hazırladı. 5 Mart Salı günü “Çankayalı Emekçi Kadınlar Yönetim Yerinde” isimli etkinlikle başlayacak olan program, 9 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da Berfo Ana Parkı’nın temel atma töreniyle son bulacak. Başkent’in en önemli simgelerinden biri olan ve 14 Şubat Sevgililer Günü’nde şenliklerle açılışı yapılan Kuğulu Park bu kez Kadınlar Günü etkinliklerinin adresi olacak.

KUĞULU PARK’TA KUTLANACAK

6 Mart Çarşamba günü 16.00 ile 18.00 saatleri arasında Hoytur Halk Dansları gösterisine ve Bin Çocuk Korosu müzisyenlerinin konserine ev sahipliği yapacak olan parkta kadınlar keyifli vakit geçirecek. Aynı gün saat 18.30’da ise, Galeri Kara’da “Acı Biber” isimli karma serginin açılışı yapılacak. Kadınlar Günü etkinlik programının üçüncü gününde belediye, Çukurambar’da yapımı tamamlanan Türkel Minibaş Parkı’nın açılışını yapacak ve mini bir konserle kulakların pasını silecek.

Haberin Devamı

SOKAK SERGİLERİ AÇILACAK

Tüm dünyada çeşitli etkinliklerle kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde ise Çankaya Belediyesi programlarını iki ayrı merkezden yürütecek. Yüksel Caddesi’nde etkinlikler saat 13.00’te kadın sığınmaevi, kadın el emeği pazarı, gençlik ve çocuk merkezlerinin sokak sergileri ile başlayacak. Saat 14.00’te Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın bir konuşma yapacağı program, Süpürgeci Kadınlar Korosu’nun vereceği konserle devam edecek. Konserin ardından Yüksel Caddesi’nde sahneyi yine kadınlar alacak ve Hoytur Kadın Folklor gösterisi Başkentliler ile buluşacak.

SAHNE KADININ OLACAK

Caddedeki etkinlikler saat 16.30’daki ÇABED dans gösterisinin ardından sona erecek. Yüksel Caddesi’nde başlayan 8 Mart etkinlikleri Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) devam edecek. Saat 18.30’da “Sahnede Kadın” fotoğraf sergisinin açılışının ardından saat 19.00’da merkez, HAMOY Kadın Türküsü konserine ev sahipliği yapacak. Kadınlara özel olarak hazırlanan beş günlük program, 9 Mart Cumartesi günü saat 11.00’da Berfo Ana Parkı’nın temel atma töreniyle son bulacak.
 
DÖRT FARKLI İSİM DÖRT FARKLI BAKIŞ

Haberin Devamı

Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde Çankaya Belediyesi ve Hürriyet Gazetesi işbirliğiyle etkinlikler de düzenlenecek. 7 Mart Perşembe günü saat 18.30’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde başlayacak olan “Aile İçinde Kadına Şiddet” isimli söyleşiye, Behzat Ç. dizisindeki başarılı performansıyla narkotik polisi Eylül’ü canlandıran Sezin Akbaşoğulları, PSİKODER Başkanı Dr. Cem Keçe, Evlilik ve Aile Danışmanı İlkim Öz ve belediyenin temizlik personeli Selma Özdemir konuşmacı olarak katılacak.
Dr. Keçe, “İlk Kadın Vardı, Hep Kadın Vardı” başlığıyla erkek ve kadınların farklılıkları, neden çatışma yaşadıkları üzerine bir sunum gerçekleştirirken, Öz de söyleşide kadınların 21. yüzyılda yaşadığı sorunlar üzerinde odaklanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!