Begümhan Doğan Faralyalı: Holding olarak her gün nüfusun yarısına ulaşıyoruz

Güncelleme Tarihi:

Begümhan Doğan Faralyalı: Holding olarak her gün nüfusun yarısına ulaşıyoruz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2014 01:12

Doğan Şirketler Grubu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Medya dünyasının gazeteler, televizyon kanalları, e-ticaret siteleri ve mağazalarla her gün nüfusun yarısına ulaştığını ifade etti.

Haberin Devamı

“Gazetelerimiz, televizyon kanallarımız, mağazalarımız, D-Smart, DMC ve dergilerimizi ekleyince her gün Türkiye nüfusunun yarısına ulaşıyoruz. Sadece internet kullanıcılarına baktığımızda bu kesimin yüzde 70’i her gün bir sitemizi ziyaret etmiş oluyor.”
Bu sözler, Doğan Şirketler Grubu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı’ya ait. Dün düzenlenen Webrazzi Summit’te Webrazzi Kurucusu Arda Kutsal’ın sorularını yanıtlayan Doğan Faralyalı, her gün Hürriyet, Posta, Radikal, Fanatik gazeteleri ve bunların dijital mecralarıyla 15 milyon kişiye ulaştıklarını ifade ederek, “Televizyonları düşündüğümüzde Kanal D ve CNN Türk ile her gün 20 milyona yakın insanın evine ziyaretçi oluyoruz. Bunun yanında D&R var. Her yıl 12 milyondan fazla kişi geliyor. dr.com.tr ve idefix.com’un 2.5 milyondan fazla üyesi var. Tüm bunlara D-Smart, DMC, Doğan Kitap ve dergileri ekleyince her gün Türkiye nüfusunun yarısına temas ediyoruz” şeklide konuştu.

Haberin Devamı

Begümhan Doğan Faralyalı: Holding olarak her gün nüfusun yarısına ulaşıyoruz

Begümhan Doğan Faralyalı

İNTERAKTİF PLATFORM

Doğan Medya dünyasını daha interaktif bir bilgi ve eğlence platformuna dönüştürmek istediklerini dile getiren Doğan Faralyalı, Hürriyet Sosyal ile bunu yapmaya başladıklarını belirtti. Doğan Faralyalı, “Hürriyet Sosyal ile dünyada ilk kez bir gazete böyle bir proje başlattı. Çok kısa bir sürede 1 milyon kişiye ulaştı. Biz, sadece bizden içerik alan değil, bize içerik sağlayan, yorumla katkıda bulunan interaktif bir platforma dönüşmek istiyoruz” dedi. Doğan Faralyalı, bunun içinde teknolojinin, satın almaların ve yatırımların çok önemli bir hale geldiğini ifade etti.

TEKNOLOJİNİN TAKİP EDENİ DEĞİL, ÖNCÜSÜYÜZ

Begümhan Doğan Faralyalı, yatırım sürecinden sonra küçük şirketleri yeşertmek için bir süre büyük şirketin dışında tutulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “İnovasyonu genlerimizin bir parçası yapabilmek için çok çaba harcıyoruz. Ufak şirketlerin büyük şirketlerle organik bağının olması ve onların da bakış açılarını şirkete yansıtmaları önemli. Kolay bir şey değil. Onun için birçok şirket yatırım yapıyor veya ufak ufak şirketler alıyor. Bütün medya şirketleri büyük bir çaba içinde. Biz Türkiye’de iyi bir noktadayız. Mesela hurriyet.com.tr, 18 yıl önce yayın hayatına başladı. O dönemde hiçbir gazete dijitali düşünmüyordu. Biz teknolojiyi takip eden değil, öncüsü olmayı başarıyoruz. Önümüzde daha yolumuzun olduğunun farkındayız.”
Girişimcilerle ele ele verip farklı metotlar denemeye hazır olduklarını da sözlerine ekleyen Doğan Faralyalı, “Türkiye’nin her noktasından ulaşabilecek bir bilgi, eğlence ve kültür platformu olmak istiyoruz. Ciddi bir CRM projesi üzerine çalışıyoruz. Şunu biliyoruz ki, artık herkes kendine özel bir şey istiyor. Dolayısıyla bize her türlü mecradan gelen insanları tanıyıp, onların tercihlerini iyi anlayıp bu beklentilere uygun bir içerik, haber ve servis vermek istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Begümhan Doğan Faralyalı: Holding olarak her gün nüfusun yarısına ulaşıyoruz

Begümhan Doğan Faralyalı, zirvenin konuşmacılarını ve önde gelen katılımcılarını önceki gece evinde konuk etti.

GİRİŞİMCİ SÜRÜCÜ KOLTUĞUNDA KALACAK

Türkiye’de Facebook ve Google’dan sonra internet trafiğinde Doğan Medya Grubu’nun olduğunu hatırlatan Doğan Faralyalı, yatırım yapmak istedikleri girişimcilere, sadece para değil, trafik, medya veya pazarlama desteği de sağlamak istediklerini dile getirerek, “Onlara sürücü koltuğunu bırakmak istiyoruz” diye konuştu.

EĞİTİMDE SESSİZ DEVRİM

Begümhan Doğan Faralyalı: Holding olarak her gün nüfusun yarısına ulaşıyoruz

Luis von Ahn

Yabancı dil öğrenme sürecini kitlelere yayarak, bu alandaki en kapsamlı dönüşümlerden birine aracılık eden Duolingo’nun kurucusu Luis von Ahn ise dünyada 1.2 milyar insanın (800 bini İngilizce olmak üzere) yeni bir yabancı dil öğrenmeye çalıştığını ve bunun için ciddi bir kaynak gerektiğini söyledi. Bu nedenle insanların yabancı dil öğrenmelerini kolaylaştıran ve ücretsiz kullanılabilen Duolingo’yu geliştirdikleri Ahn’ın paylaştıkları arasında.

Haberin Devamı

BİLGİSAYAR KULLANMAYI UNUTTUK

Webrazzi Summit’in konuşmacılarından Turkcell Kurumsal Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Kulabaş, birçok kişinin artık bilgisayar kullanmayı bıraktığını söyledi. Kulabaş, “2013 yılında 1 milyar akıllı telefon satıldı. Tablet ise 4 sene öncesine kadar olmayan bir teknolojiydi. TV’nin 3-4 katı mobilde zaman geçiriyoruz. Dijital ana mecramız haline geldi. Yarının tüketicisi paylaşma kültürüne açık, sahipliğe değil erişime değer veren mobil bir nesil” dedi.


BAKMADAN GEÇME!