Beğenmedikleri güreşçi başpehlivan oldu

Güncelleme Tarihi:

Beğenmedikleri güreşçi başpehlivan oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2015 11:40

Güreşe geç başlamasına ve fiziki yapısından dolayı eleştirilmesine rağmen Kırkpınar'da başpehlivanlık kürsüsüne kadar çıkan Antalyalı İsmail Balaban, bu yıl yine altın kemeri hedefliyor.

Haberin Devamı

Güreşe 9 yıl önce başlayan ve hem tarımla uğraşarak ailesine yardım eden hem de güreşlere hazırlanan İsmail Balaban, Kırkpınar boylarını azimle bir bir aşmayı başardı.

İsmail, baş boyuna çıktığı 2013 yılında güreş otoriterleri ve seyircilerinden bazılarının "kimi yenebilir ki?" diye dudak büktüğü çayırın namlı pehlivanlarının sırtını yere getirmeyi başardı. Ali Gürbüz'le final yapan İsmail, o yıl ilk kez çıktığı başpehlivanlık güreşlerinde ikinci olmuştu.

Başpehlivanlığı kıl payı kaçırdığına üzülen İsmail'in, altın kemer hayali Ali Gürbüz'ün doping kullandığının tespit edilmesiyle gerçekleşti. Kurallar gereği Ali'nin unvanı ve kemeri alınarak 652. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olarak tarihe adını yazdırdı.

Atak çayırdaki performansıyla güreş severlerin taktirini toplamaya başlayan İsmail, geçen yılki güreşlerde yine finale kadar yükselmeyi başardı. Fatih Atlı'yla çıktığı final güreşinde 50. dakika sonunda yenilen İsmail Balaban, altın kemeri kaptırdı ve 653. Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde ikincilik kürsüsünde yer aldı.

Bu yıl Edirne'ye yine iddialı gelen İsmail Balaban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen yıl yorgunluğunun kurbanı olduğunu söyledi. İsmail, finale kadar güçlü rakiplerle güreşmesinin eforunun tükenmesine neden olduğunu ifade ederek, hedefinin yine altın kemer olduğunu vurguladı.

Güreşe geç başladığını ve yağlandığı yıllarda herkesin kendisine dudak büktüğünü gülümseyerek anlatan İsmail, "Güreşe başladığımızda 'sen küçüksün, kimi yenebilirsin ki?' diyenler çıkmıştı ama ben hep iyi çalıştım, iyi hazırlandım. Avantajım hızlılık ve çabukluk, kondisyonum iyi. 2006 yılında başladım güreşe, yılmadım azmettim, başardım" dedi.

Güreşe ilk başladığı yıllarda tarımla uğraşan ailesine yardım ettiğine değinen İsmail, "Maddi durumumuz yoktu, aileme yardım ediyor, kalan zamanlarda da güreşlere hazırlanıyordum. Başarı azimle geldi. Bu yıl da iyi hazırlandım. Hedefim bana destek olanlara, aileme altın kemeri götürmek. Kürsünün en üst basamağına çıkmak" diye konuştu.

24 SAATE 6 KİLO VERDİ

İsmail Balaban'ın "ustası" Hasan Aydın da Ziya Atalan pehlivanla keşfettikleri İsmail'de bu denli başarı beklemediklerini, performansının kendilerini de şaşırttığını söyledi.

Antalyalı pehlivanın geçen yıl kura şansızlığı yaşadığını belirten Aydın, "İsmail, finale çok yorgun geldi. Fatih Atlı'yla güreşlerinde İsmail'in kispetini iki kişi zor giydirdik. Cumartesi 98 kilo ile çayıra çıkan İsmail Balaban final güreşine 92 kilo çıkmıştı. Biz elimizden geleni yaptık. Gerisi Allah'a kalmış, nasip" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!