Bedeninizi anlayın (5)

Uzun bir aradan sonra beden çalışmasına geri dönüyoruz. Çünkü yarım kalmıştı ve şu anda yazmaya başlarken bedeni anlamanın çok önemli olduğunu düşündüm.

Ayrıca hiçbir işi yarım bırakmamak gerek. Üstelik geri dönüp yazıyı nerede bıraktığıma baktığım zaman çok önemli bir yerde kesildiğini anladım.

Evet, bedeni anlamak çok önemli. Çünkü, bedeniniz size düşünerek bilemeyeceğiniz bilgiler veriyor. Fakat, ne yazık ki, biz anlamıyoruz. Mesela annemi kaybetmeden beş gün önce durup dururken ayağım ağrımaya başladı. Hiçbir yere çarpmamıştım. Burkulmamıştı ve ağrımasını gerektirecek bir durum yoktu. Zaten ayağıma dokunduğum zaman neresinin ağrıdığı da anlaşılmıyordu. Fakat üzerine bastığım zaman canım acıyordu. Hem de öyle acıyordu ki, ayağımı uzatıp evde yatmamı gerektirecek kadar.

Fakat çok işim vardı. Dışarı çıkmak zorundaydım. Ayağım ise evde oturmamı buyuruyordu ve beş gün sonra annemi kaybettim. O sırada 'iyi ki İstanbul dışında değilim' diye düşündüm. Şayet uzakta olsaydım çok üzülürdüm. Ve ayağım aklıma geldi. Ağrılar kaybolmuştu. Bedenim beni uyarmıştı.

Bedeninizle iyi iletişim içine girdiğiniz zaman ne yapmanız gerektiğini biliyorsunuz. Tabii bu sırada bedeninizin uyarılarını ciddiye almalı ve anlamaya çalışmalısınız. Anlamak için değer vermeniz şart.

Beden, nerede ve nasıl duracağını biliyor. Akıl yürüterek bilemeyeceğiniz ne varsa, her şeyi biliyor ve gerektiği zaman bizi uyarıyor. Bedeninizi anlamak için dikkatinizi bedene yöneltin ve mesajları anlamaya çalışın diyorum, Yasemin’ce...
Yazarın Tüm Yazıları