Bebelere pop müzik

Güncelleme Tarihi:

Bebelere pop müzik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Müzik piyasası artık doğmamış bebekleri hedef alıyor. ‘‘Bebekler İçin Beatles’’, ‘‘Bebekler İçin Country Müzik’’ gibi CD'ler kapış kapış gidiyor.

Müzik yapımcıları kendileri için yeni bir hedef kitle belirlediler. Ana karnında ya da yeni doğmuş bebekler. Kasetlerde yer alan melodilerin bebekleri rahatlattığı öne sürülüyor. Hatta bebeklerin uyuyacağı yolunda yüzde 100 garanti verenler bile var.

‘Bebekler için Beatles’, ‘Bebekler için Country Müzik’ gibi CD'leri tüm dünyada pazarlanan Alman yapımcısı Achim Perleberg, bu yeni yapımların hem ebeveynin hem de bebeklerin beğenisini topladığını söylüyor. Eurotools Şirketi ise ‘Babies Music’ serisinde yer alan ‘Brightness’ parçasının anne ile doğmamış bebek arasındaki bağı güçlendirdiğini iddia ediyor. Perleberg'in çıkardığı ‘Doğumdan sonra’ (Nach der Geburt) isimli yeni CD'sinin özellikle ‘Bebeğin ilk saatleri ve ilk günleri için’ uygun olduğu söyleniyor. Bebek şarkılarındaki ritm, ana karnındaki nefes ve kalp atışı sesleriyle yakalanmaya çalışılıyor. Ana rahmindeki akustik sesleri bebekler için sakinleştirici olarak kullanan Amerikalı anestezi uzmanı Fred Schwartz, bu sesler sayesinde bebeğin yeni yaşamına adapte olabileceğini söylüyor. Hem de anakarnı remixi bebekler için uyuma garantisiyle satılıyor.

Alman psikoterapist Gottlob Prüm, 50 bebek üzerinde yaptığı araştırma sonucunda, bebek şarkıları sayesinde miniklerin daha çabuk uyumadıklarını, ama bu melodilerin çocukları rahatlattığını söylüyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!