'Bebek Çalıştayı'na binlerce ziyaretçi

Güncelleme Tarihi:

Bebek Çalıştayına binlerce ziyaretçi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 10:39

'Bebek Çalıştayı'na binlerce ziyaretçi

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ezo Gelin Yöresel Bebek Çalıştayı' sona erdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi kültürel değerlerin korunması, tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması çalışmalarına bir yenisini ekledi. Gaziantep'te hüznün hikayesi olarak bilinen Ezo Gelin'in adının verildiği Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ilki gerçekleşen 'Ezo Gelin Yöresel Bebek Çalıştayı' sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğünün, Ezogelin Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde düzenlediği çalıştaya ayrıca, Şahinbey ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere tüm halk eğitim merkezleri katkıda bulunarak katılım sağladılar.

Çalıştaya İstanbul, Sivas, Ankara, Karaman, Antakya, İzmir, Giresun, Artvin ve Sivas'tan 17 sanatçı, Gaziantep'ten ise 3 sanatçı katıldı.

Çalıştayda müzenin bahçesi ve galerilerinde yapılan atölye çalışmalarında, kitre bebek, hamur bebek, seramik bebek, taş bebek, bez bebek yapımı bölgelere has yöresel kumaşlar ve malzemeler kullanılarak, işinin ustası sanatçılar tarafından yapılmış, yapım aşamaları da gelen lise öğrenci gruplarına, özellikle kız meslek lisesi, teknik liseleri, halk eğitim merkezi eğitmen ve kursiyerlerine ve yöresel bebek meraklılarına anlatıldı. Çalıştay süresince Oyun ve Oyuncak Müzesi’ni 3 günde 3 bin 731 kişi ziyaret etti.

Bu arada çalıştaya katılan sanatçılar, Oğuzeli İlçesine bağlı Dokuzyol Mahallesi'nde bulunan Ezo Gelin'in mezarı ziyaret ederek, hayatı hakkında bilgiler aldı. Çalıştay sonunda katılımcılara sertifikaları da dağıtıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!