Bebeğin cenazesi kilise savaşının ortasında kaldı

Güncelleme Tarihi:

Bebeğin cenazesi kilise savaşının ortasında kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2018 17:19

Ukrayna'da Moskova Patrikhanesi bağlı kiliselerle, Kiev Patrikhanesi'ne bağlı kiliseler arasındaki gerilim ülkenin doğusundaki siyasi krizle büyürken, son olarak kendini bir bebeğin cenaze işlemlerinde gösterdi.

Haberin Devamı

Ukrayna’da kendisini 8’inci kattan atarak intihar eden sarhoş bir adam, babasının dolaştırdığı 1 yaşındaki çocuğun üzerine düşerek ölümüne sebebiyet verdi. Ukrayna’nın güneydoğusundaki Zaporizhia kentinde yaşanan olaydan sonra aile, bebeği defnetmek için kiliseye götürdü. Ancak Moskova Patrikhanesi’ne bağlı olan kilise, bebeğin kendilerinden vaftiz edilmediğini, Kiev Patrikhanesi’ne bağlı bir kilisede vaftiz edildiğini söyleyerek bebeğin defnini reddetti.

'ÜZGÜNÜM AMA KURALLAR BÖYLE'

Annenin yalvarması da bir işe yaramadı. Bunun üzerine ölen bebeğin öfkeli babası, rahibe saldırdı. Kilise içindeki arbede sonrası aile kiliseden çıkarıldı.Bebeği reddeden rahip Yevgen Molçanov, “Üzgünüm ama geçemeyeceğim bazı çizgiler var. Kiev Patrikhanesi tarafından vaftiz edilen bir çocuğun vaftizi sayılmaz. Kiev Kilisesi, bir sahtekarlıktır” dedi.

Haberin Devamı

Kiev Patrikhanesi ise olaya ilişkin bir açıklama yaparak Moskova Patrikhanesi’nin çocuğun defnini reddetmek için resmi bir belgesi olmadığını, tamamen keyfi hareket ettiğini bildirdi.

SOVYETLER DAĞILINCA BAŞLADI

Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından bu yana Moskova Patrikhanesi ve Kiev Patrikhanesi ayrı. Son yıllarda Ukrayna'nın doğusunda Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalar da bu ayrılığı körüklüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!